1z0-060 beta : Jun 2016 Edition

Pinpoint of 1z0-060 test materials and courses for Oracle certification for consumer, Real Success Guaranteed with Updated 1z0-060 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Upgrade to Oracle Database 12c exam Today!

2016 Jun 1z0-060 Study Guide Questions:

Q1. Flashback is enabled for your multitenant container database (CDB), which contains two pluggable database (PDBs). A local user was accidently dropped from one of the PDBs.

You want to flash back the PDB to the time before the local user was dropped.  You connect to the CDB and execute the following commands:

SQL > SHUTDOWN IMMEDIATE SQL > STARTUP MOUNT

SQL > FLASHBACK DATABASE to TIME “TO_DATE (‘08/20/12’ , ‘MM/DD/YY’)”;

Examine following commands:

1.ALTER PLUGGABLE DATABASE ALL OPEN;

2.ALTER DATABASE OPEN;

3.ALTER DATABASE OPEN RESETLOGS;

Which command or commands should you execute next to allow updates to the flashback back schema?

A. Only 1

B. Only 2

C. Only 3

D. 3 and 1

E. 1 and 2

Answer: D

Q2. Your multitenant container database (CDB) contains a pluggable database, HR_PDB.  The default permanent tablespace in HR_PDB is USERDATA.  The container database (CDB) is open and you connect RMAN.

You want to issue the following RMAN command: 

RMAN > BACKUP TABLESPACE hr_pdb:userdata;

Which task should you perform before issuing the command?

A. Place the root container in ARHCHIVELOG mode.

B. Take the user data tablespace offline.

C. Place the root container in the nomount stage.

D. Ensure that HR_PDB is open.

Answer: A

Q3. Oracle Grid Infrastructure for a stand-alone server is installed on your production host before installing the Oracle Database server. The database and listener are configured by using Oracle Restart.

Examine the following command and its output:

$ crsctl config has

CRS-4622: Oracle High Availability Services auto start is enabled. 

What does this imply?

A. When you start an instance on a high with SQL *Plus dependent listeners and ASM disk groups are automatically started. 

B. When a database instance is started by using the SRVCTL utility and listener startup fails, the instance is still started. 

C. When a database is created by using SQL* Plus, it is automatically added to the Oracle Restart configuration.

D. When you create a database service by modifying the SERVICE_NAMES initialization parameter, it is automatically added to the Oracle Restart configuration.

Answer: B

1z0-060  practice exam

Rebirth 1z0-060 pdf:

Q4. You are administering a database stored in Automatic Storage management (ASM). The files are stored in the DATA disk group. You execute the following command:

SQL > ALTER DISKGROUP data ADD ALIAS ‘+data/prod/myfile.dbf’ FOR ‘

+data/prod/myfile.dbf’

What is the result?

A. The file ‘+data. 231.54769’ is physically relocated to ‘+data/prod’ and renamed as ‘myfile.dbf’.

B. The file ‘+data. 231.54769’ is renamed as ‘myfile.dbf’, and copied to ‘+data/prod’.

C. The file ‘+data. 231.54769’ remains in the same location and a synonym 'myfile.dbf' is created. 

D. The file ‘myfile.dbf’ is created in ‘+data/prod’ and the reference to ‘+data. 231.54769’ in the data dictionary removed. 

Answer: C

Q5. What is the effect of specifying the "ENABLE PLUGGABLE DATABASE" clause in a "CREATE DATABASE” statement?

A. It will create a multitenant container database (CDB) with only the root opened. 

B. It will create a CDB with root opened and seed read only.

C. It will create a CDB with root and seed opened and one PDB mounted. 

D. It will create a CDB that must be plugged into an existing CDB. 

E. It will create a CDB with root opened and seed mounted. 

Answer: B

Q6. You use the segment advisor to help determine objects for which space may be reclaimeD.  Which three statements are true about the advisor given by the segment advisor?

A. It may advise the use of online table redefinition for tables in dictionary managed tablespace.

B. It may advise the use of segment shrink for tables in dictionary managed tablespaces it the no chained rows.

C. It may advise the use of online table redefinition for tables in locally managed tablespaces

D. It will detect and advise about chained rows.

E. It may advise the use of segment shrink for free list managed tables.

Answer: ADE

certleader.com

Realistic 1z0-060 examcollection:

Q7. Which statement is true about Enterprise Manager (EM) express in Oracle Database 12c?

A. By default, EM express is available for a database after database creation.

B. You can use EM express to manage multiple databases running on the same server.

C. You can perform basic administrative tasks for pluggable databases by using the EM express interface.

D. You cannot start up or shut down a database Instance by using EM express.

E. You can create and configure pluggable databases by using EM express.

Answer: D

Q8. In your multitenant container database (CDB) containing pluggable database (PDBs), the HR user executes the following commands to create and grant privileges on a procedure:

CREATE OR REPLACE PROCEDURE create_test_v (v_emp_id NUMBER, v_ename

VARCHAR2, v_SALARY NUMBER, v_dept_id NUMBER)

BEGIN

INSERT INTO hr.test VALUES (V_emp_id, V_ename, V_salary, V_dept_id); 

END;

/

GRANT EXECUTE ON CREATE_TEST TO john, jim, smith, king;

How can you prevent users having the EXECUTE privilege on the CREATE_TEST procedure from inserting values into tables on which they do not have any privileges?

A. Create the CREATE_TEST procedure with definer’s rights.

B. Grant the EXECUTE privilege to users with GRANT OPTION on the CREATE_TEST procedure.

C. Create the CREATE_TEST procedure with invoker’s rights.

D. Create the CREATE_TEST procedure as part of a package and grant users the EXECUTE privilege the package.

Answer: C

Q9. In a recent Automatic Workload Repository (AWR) report for your database, you notice a high number of buffer busy waits. The database consists of locally managed tablespaces with free list managed segments.

On further investigation, you find that buffer busy waits is caused by contention on data blocks.

Which option would you consider first to decrease the wait event immediately?

A. Decreasing PCTUSED

B. Decreasing PCTFREE

C. Increasing the number of DBWN process

D. Using Automatic Segment Space Management (ASSM)

E. Increasing db_buffer_cache based on the V$DB_CACHE_ADVICE recommendation

Answer: D

Q10. Identify three valid methods of opening, pluggable databases (PDBs).

A. ALTER PLUGGABLE DATABASE OPEN ALL ISSUED from the root

B. ALTER PLUGGABLE DATABASE OPEN ALL ISSUED from a PDB

C. ALTER PLUGGABLE DATABASE PDB OPEN issued from the seed

D. ALTER DATABASE PDB OPEN issued from the root

E. ALTER DATABASE OPEN issued from that PDB

F. ALTER PLUGGABLE DATABASE PDB OPEN issued from another PDB

G. ALTER PLUGGABLE DATABASE OPEN issued from that PDB

Answer: AEG

About 1z0-060 Information: 1z0-060 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.