A Review Of Top Quality 1Z0-058 pdf

Cause all that matters here is passing the Oracle 1Z0-058 exam. Cause all that you need is a high score of 1Z0-058 Oracle Real Application Clusters 11g Release 2 and Grid Infrastructure exam. The only one thing you need to do is downloading {brand} 1Z0-058 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Oct 1Z0-058 Study Guide Questions:

Q61. The disk groups on the current ASM instance at version 11.2 were configured to support a version 10.2 database instance. The 10.2 instance has the COMPATIBLE parameter defined as 10.2.0. The compatible.asm attribute is set to 11.2 for each disk group. The database has been upgraded to 11.2. Which statement indicates the proper time to change the compatible.rdbms disk group attribute to 11.2? 

A. Change the disk group attribute after the database instance COMPATIBLE parameter is upgraded to 11.2. 

B. Change the disk group attribute after the database instance is started with the 11.2 software. 

C. Change the disk group attribute after the database instance optimizer_features_enabled parameter is set to 11.2. 

D. Change each disk group after the 11.2 features are required for use on the disk group. 

E. Never, upgrading the attribute is not reversible. 

Answer: A 

Explanation: 

COMPATIBLE.RDBMS The value for the disk group COMPATIBLE.RDBMS attribute determines the minimum COMPATIBLE database initialization parameter setting for any database instance that is allowed to use the disk group. Before advancing the COMPATIBLE.RDBMS attribute, ensure that the values for the COMPATIBLE initialization parameter for all of the databases that access the disk group are set to at least the value of the new setting for COMPATIBLE.RDBMS. 

Oracle. Automatic Storage Management Administrator's Guide 11g Release 2 (11.2) 

Q62. Examine the following output: 

[oracle@gr5153~]$srvctl add service -d RACDB -s erp -g pool1 -c uniform -y manual [oracle0gr5153~]$srvctl start service -d RACDB -s ERP [oracle@gr5153~]$crsctl stat res ora.racdb.erp.svc NAME=ora.racdb.erp.svc 

TYPE=ora.service.type 

TARGET=ONLINE, ONLINE, ONLINE STATE=ONLINE on gr5118, ONLINE on gr5152, 

ONLINE on gr5153 

[oracle@gr5153~]$ srvctl config database -d RACDB 

Database unique name: RACDB 

Database name: RACDB 

Oracle home:/u01/app/oracle/product/11.2.0/dbhome_1 

Oracle user:oracle 

Spfile:+DATA/RACDB/spfileRACDB.ora 

Domain: 

Start options:open 

Stop options:immediate 

Database role:PRIMARY 

Management policy:AUTOMATIC 

Server pools:POOL 1 Database instances: 

Disk Groups:DATA, FRA 

Services:ERP 

Database is policy managed 

$srvctl stop database -d RACDB -o immediate 

Which two statements are true regarding the srvctl stop command? 

A. It will shut down all the instances of the RACDB database. 

B. It will shut down only the RACDB instance and the ERP service on the node on which the Command is executed. 

C. It will shut down only the database instance on the node on which the command is executed. 

D. It will stop the ERP service related to the RACDB database on all the nodes. 

Answer: A,D 

Explanation: Shut down all Oracle RAC instances on all nodes. To shut down all Oracle RAC instances for a database, enter the following command, where db_name is the name of the database: srvctl stop database -d db_name Stops a database, its instances, and its services. When the database later restarts, services with AUTOMATIC management start automatically but services with MANUAL management policy must be started manually. 

Oracle Real Application Clusters Administration and Deployment Guide 

Q63. An ASM diskgroup that contains database tablespaces with six disks and normal redundancy is nearing 90% capacity. You want to add additional capacity to the diskgroup. A set of six additional disks has been made available, and appears as CANDIDATE disks in the V$ASM_DISK view. 

What steps are required to increase the diskgroup capacity? 

A. Export the database objects. 

Drop the diskgroup. 

Create a new diskgroup. 

Import the database objects. 

B. Shut down the database instances using the diskgroup. 

Add the disks to the diskgroup. 

Start the database instances using the diskgroup. 

C. Set the rebalance power limit (or allow it to default). 

Add the disks to the diskgroup. 

D. Shut down all database instances and ASM instances. 

Back up the ASM diskgroup. 

Start the ASM instances. 

Add the disks to the diskgroup. 

Issue a rebalance command. 

Start the database instances. 

Answer: C 

Explanation: 

You can use the ADD clause of the ALTER DISKGROUP statement to add a disk or a failure group to a disk group. The same syntax that you use to add a disk or failure group with the CREATE DISKGROUP statement can be used with the ALTER DISKGROUP statement. ASM automatically rebalances the disk group when disks are added. By default, the ALTER DISKGROUP statement returns immediately after the disks have been added while the rebalance operation continues to run asynchronously. You can query the V$ASM_OPERATION view to monitor the status of the rebalance operation. D60488GC11 Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 8 – 21 

1Z0-058  answers

Abreast of the times 1Z0-058 exam fees:

Q64. Your RAC database has a high volume of inserts into the SALES table. Sequence SALES_SEQ is used to generate primary key values. Examine the following query output: 

SQL> SELECT sequence_name, min_value, max_value, increment_by, cache_size FROM dba_sequences ; 

Output: 

What would you recommend to improve the response times? 

A. Increasing size of undo tablespaces 

B. increasing sequence cache sizes 

Answer: B 

Explanation: 

Oracle Sequences and Index Contention Indexes with key values generated by sequences tend to be subject to leaf block contention when the insert rate is high. That is because the index leaf block holding the highest key value is changed for every row inserted, as the values are monotonically ascending. In RAC, this may lead to a high rate of current and CR blocks transferred between nodes. One of the simplest techniques that can be used to limit this overhead is to increase the sequence cache, if you are using Oracle sequences. Because the difference between sequence values generated by different instances increases, successive index block splits tend to create instance affinity to index leaf blocks. For example, suppose that an index key value is generated by a CACHE NOORDER sequence and each index leaf block can hold 500 rows. If the sequence cache is set to 50000, while instance 1 inserts values 1, 2, 3, and so on, instance 2 concurrently inserts 50001, 50002, and so on. After some block splits, each instance writes to a different part of the index tree. So, what is the ideal value for a sequence cache to avoid inter-instance leaf index block contention, yet minimizing possible gaps? One of the main variables to consider is the insert rate: the higher it is, the higher must be the sequence cache. However, creating a simulation to evaluate the gains for a specific configuration is recommended. Note: By default, the cache value is 20. Typically, 20 is too small for the preceding example. 

D60488GC11 Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 14 – 24 

Q65. You plan to use Enterprise Manager to locate and stage patches to your Oracle Home. 

The software library has been configured to be downloaded to /u01/app/oracle and your "My Oracle Support" credentials have been entered. 

You want to start the provisioning daemon in order to use the deployment procedure manager to view, edit, monitor, and run deployment procedures. 

How would you start the provisioning daemon? 

A. using pafctl start 

B. using crsctl start paf 

C. using srvctl start paf 

D. using emctl start paf 

Answer: A 

Explanation: 

Starting the Provisioning Daemon The provisioning daemon is started with: $ pafctl start Enter repository user password : Enter interval [default 3]: Provisioning Daemon is Up, Interval = 3 D60488GC11 Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 4 – 26 

Q66. Which three statements are true about using RMAN with ASM? 

A. RMAN is the only supported method to back up database files stored in ASM. 

B. RMAN is the only supported method to back up ACFS files. 

C. RMAN can use ASM storage for backups. 

D. RMAN cannot use ASM storage for backups. 

E. Using RMAN, database files can be migrated to ASM from a file system. 

F. Using RMAN, database files cannot be moved from ASM to a file system 

Answer: A,C,E 

Explanation: 

. RMAN is also critical to Automatic Storage Management (ASM)..Since ASM is critical to GRID operations, RMAN is then critical for GRID based systems. In ASM, RMAN is responsible for tracking the ASM filenames and for performing the deletion of obsolete ASM files. ASM files cannot, however, be accessed through normal operating system interfaces; therefore, RMAN is the preferred means of copying ASM files. It is also possible to use FTP through XDB, but generally, RMAN will be less complex. It is important to learn to use RMAN first because RMAN is the only method for performing backups of a database containing ASM files. 

. Setting Initialization Parameters for ASM The procedure for creating a duplicate database to an ASM location is similar to the procedure described in "Settings and Restrictions for OMF Initialization Parameters" on page 25-4. The difference is that you must identify the initialization parameters that control the location where files are created and set these parameters to an ASM disk group. For example, set DB_CREATE_FILE_DEST, DB_CREATE_ONLINE_DEST_n,and CONTROL_FILES to +DISK1. 

. To take advantage of Automatic Storage Management (ASM) with an existing database you must migrate that database into ASM. This migration is performed using Recovery Manager (RMAN) even if you are not using RMAN for your primary backup and recovery strategy. 

Oracle. Database Backup and Recovery Advanced User's Guide 

1Z0-058  answers

Guaranteed 1Z0-058 software:

Q67. You are managing a three-instance policy-managed RAC database PROD. You created a service called GL for the PROD database by using the following command: 

[oracIe@gr7597~]$ srvctl add service -d PROD -s GL -g SP1 -c singleton -y manual Examine the following output: [oracIe@gr7597~]$ srvctl config database -d PROD -a Database unique name: PROD Database name: PROD Oracle home: /u01/app/oracle/product/11.2.0/dbhome_1 Oracle user: oracle Spfile: +DATA/PROD/spfileRACDB.ora Domain: Start options: open Stop options: immediate Database role: PRIMARY Management policy: AUTOMATIC Server pools: SP1 Database instances: Disk Groups: DATA, FRA Services: Database is enabled Database is policy managed [oracIe@gr7597~]$ crsctl stat res ora.PROD.db NAME=ora.PROD.db TYPE=cluster_resource TARGET=ONLINE STATE=ONLINE on gr7597 ONLINE on gr7602 ONLINE on gr7633 [oracIe@gr7597~]$ crsctl stat serverpool ora.SP1 

NAME=ora.SP1 

ACTIVE_SERVERS=gr7597 gr7602 gr7633 

[oracle.gr7597-]$ crsctl stat res ora.prod.gl.svc 

NAME=ora.prod.gl.svc 

TYFE=ora.service.type 

TARGET=ONLINE 

STATE=ONLINE on gr7597 

Which three steps are required to enable ODP.NET clients that connect to the GL service to receive FAN High Availability Events? 

A. Enable Advanced Queuing notifications by using SRVCTL as shown in the following 

command: $ srvctl modify service -d prod -s gl -q TRUE -j LONG 

B. Execute the following statement for the users that will be connecting by way of the .Net 

Application, where user_name is the user name: 

EXECUTE DBMS_AQADM.GRANT_QUEUE_PRIVILEGE( 'DEQUEUE', ' 

SYS.SYS$SERVICE_METRICS', 

user_name ) ; 

C. Enable Transparent Application Failover (TAF), either on the client or for the service. 

D. Enable Fast Connection Failover for ODP.NET connection pools by subscribing to FAN 

High Availability events. Do this by setting the HA events connection string attribute to true 

at connection time. 

E. Link client applications with the client thread or operating system library. 

Answer: A,B,D 

Explanation: 

Enabling ODP.NET Clients to Receive FAN High Availability Events Perform the following steps to enable FAN for ODP.NET clients: Enable Advanced Queuing notifications for a service by using SRVCTL as shown in the following example: srvctl modify service -d crm -s odpnet.example.com -q TRUE Grant permissions on the internal event queue table by executing the following command for the users that will be connecting by way of the ODP.NET application, where user_name is the database user name: EXECUTE DBMS_AQADM.GRANT_QUEUE_PRIVILEGE('DEQUEUE','SYS.SYS$SERVICE_METRI CS', user_name); 

Enable Fast Connection Failover for ODP.NET connection pools by subscribing to FAN high availability events. To enable FCF, include "HA Events=true" and "pooling=true" (the default value) in the connection string, as shown in the following example where user_name is the name of the database user and password is the password for that user: 

con.ConnectionString = 

"User Id=user_name;Password=password;Data Source=odpnet;" + 

"Min Pool Size=10;Connection Lifetime=120;Connection Timeout=60;" + 

"HA Events=true;Incr Pool Size=5;Decr Pool Size=2"; 

Oracle. Real Application Clusters Administration and Deployment Guide 

11g Release 2 (11.2) 

Q68. Your cluster Is subject to a service-level agreement that allows for little scheduled down time You want to use patching and maintenance methods that permit the Oracle Grid Infrastructure and Oracle RAT Databases to be available as much as possible. 

Which two techniques will work some or all of the time to provide you with minimum down time? 

A. rolling upgradeable and in place patch sets 

B. idling upgradeable and out of place patch bundles 

C. rolling upgradeable and out of place patch sets 

D. rolling upgradeable and in place patch bundles 

E. rolling upgradeable and out of place one-off patches 

Answer: C,D 

Explanation: 

. A rolling upgrade process allows one or more nodes in the cluster to have a different software version than the other nodes in the cluster for a short period of time. During the time period where cluster nodes have different software versions, the cluster is fully functional, but some administrative functions are disabled until the upgrade has completed, for example, adding new cluster resources. 

. An out-of-place patch set installation with cloning has the following advantages: Applications remain available while software is upgraded in the new ORACLE_HOME. The configuration inside the ORACLE_HOME is retained because the cloning procedure involves physically copying the software 

. In-place upgrade – You install the patch set into an existing Oracle home location. Oracle recommends that you select this option only if you do not have sufficient free disk space to perform an out-of-place upgrade, as the upgrade removes the existing Oracle installation. This patch option requires less disk space, but requires more time, and is riskier, because if you encounter an installation failure, then you must recover the entire existing Oracle home from a backup 

Q69. When creating an Oracle Cluster database using DBCA the "Memory size (SGA and PGA)” field is supplied on value of 2000 MB. Identify the default block Size used for the database. 

A. 2 KB 

B. 4 KB 

C. 8 KB 

D. 16 KB 

E. 32 KB 

Answer: C 

Explanation: Type of LimitLimit Value 

Minimum2k.Must be a multiple of operating system physical block size MaximumOperating system dependent, but never more than 32 KB 

DBCA tab sizing 

In this tab, you specify the smallest block size and the maximum number of operating system user processes that can simultaneously connect to the database. In the Block Size list, enter the size in bytes or accept the default. Oracle Database data is stored in these blocks. One data block corresponds to a specific number of bytes of physical space on disk. While using pre-defined templates, this field is not enabled since the database will be created with the default block size of 8 KB. But while using the custom option, you can change block size. Selecting a block size other than the default 8 KB value requires advanced knowledge and should only be done when absolutely required. 

Oracle. Database 2 Day DBA 

Q70. After Oracle Grid Infrastructure has been installed, you should take a few moments to verify the installation. Which two actions would be useful in verifying the installation? 

A. Run the crsctl status resource –t command to confirm that all necessary cluster resources are online. 

B. Use the operating system utilities to verify that your SCAN addresses are being properly resolved. 

C. Start Oracle Enterprise Manager and check all monitored targets. 

D. Run the cluvfy comp nodecon –n all –verbose command to verify the entire Grid Infrastructure installation. 

Answer: A,B 

Explanation: 

Verifying the Grid Infrastructure Installation Execute the crsctl command as shown in the slide to confirm that all cluster resources are up and running. root@racnode01 ~]# /u01/app/11.2.0/grid/bin/crsctl stat res -t In addition, you should confirm that your DNS is properly forwarding address requests for your application and SCAN VIPs to your GNS and that they are resolved properly. You can do this with dig. Execute the dig command with DNS and VIP addresses as shown: # dig @myDNS.example.com racnode01-cluster01.example.com 

;; QUESTION SECTION: ;racnode01-vip.cluster01.example.com. IN A ;; ANSWER SECTION: racnode01-vip.cluster01.example.com. 120 IN A 

192.0.2.103 

# dig @myDNS.example.com cluster01-scan.cluster01.example.com 

;; QUESTION SECTION: ;cluster01-scan.cluster01.example.com. IN A ;; ANSWER SECTION: cluster01-scan.cluster01.example.com. 120 IN A 192.0.2.248 cluster01-scan.cluster01.example.com. 120 IN A 192.0.2.253 cluster01-scan.cluster01.example.com. 120 IN A 192.0.2.254 D60488GC11 Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 2 – 44 

About 1Z0-058 Information: 1Z0-058 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.