exam 70-466 vce : Jun 2016 Edition

Exam Code: 70-466 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server 2012
Certification Provider: Microsoft
Free Today! Guaranteed Training- Pass 70-466 Exam.

2016 Jun 70-466 Study Guide Questions:

Q106. HOTSPOT – (Topic 4) 

You create a new report in SQL Server Data Tools (SSDT). The report queries a Microsoft Azure SQL Database database table. 

In a report table showing sales by cities, you need to enable users to interactively drill through to another report to show details of the customer sales within a chosen city. 

Which text box property page should you use? (To answer, select the appropriate tab in the answer area.) 

Answer: 

Q107. – (Topic 3) 

Topic 3, Data Architect 

General Background 

You are the data architect for a company that uses SQL Server 2012 Enterprise Edition. You design data modeling and reporting solutions that are based on a sales data warehouse. 

Background 

The solutions will be deployed on the following servers: . ServerA runs SQL Server Database Engine, ServerA is the data warehouse server. . ServerB runs SQL Server Database Engine, SQL Server Analysis Services (SSAS) in multidimensional mode, and SQL Server Integration Services (SSIS). . ServerC runs SSAS in tabular mode, SQL Server Reporting Services (SSRS) 

running in SharePoint mode, and Microsoft SharePoint 2010 Enterprise Edition with SP1. 

The data warehouse schema currently contains the tables shown in the exhibit. (Click the Exhibit button.) 

Business Requirements 

The reporting solution must address the requirements of the sales team, as follows: 

. Team members must be able to view standard reports from SharePoint. 

. Team members must be able to perform ad-hoc analysis by using Microsoft Power 

View and Excel. 

. Team members can have standard reports delivered to them on a schedule of 

their choosing. 

The standard reports 

.. 

Will use a sales territory hierarchy for organizing data by region. Will be accessible from SharePoint. 

The Excel ad-hoc reports 

.. 

Will use the same data store as the standard reports. 

Will provide direct access to the data store for the sales team and a simplified view 

for the executive team. 

Technical Requirements 

The standard reports must be based on an SSAS cube. The schema of the data warehouse on ServerA must be able to support the ability to slice the fact data by the following dates: 

… 

Order date (OrderDateKey) Due date (DueDateKey) Ship date (ShipDateKey) 

Additions and modifications to the data warehouse schema must adhere to star schema design principles to minimize maintenance and complexity . The multidimensional and tabular models will be based on the data warehouse. The tabular and multidimensional models will be created by using SQL Server Data Tools (SSDT). The tabular project is named AdhocReports and the multidimensional project is named Standard Reports. The cube design in the Standard Reports project must define two measures for the unique count of sales territories (SalesTerritoryKey) and products (ProductKey). 

A deployment script that can be executed from a command-line utility must be created to deploy the StandardReports project to ServerB. 

The tabular model in the AdhocReports project must meet the following requirements: 

. .. 

A hierarchy must be created that consists of the SalesTerritoryCountry and SalesTerritoryRegion columns from the DimSalesTerritory table and the EmployeeName column from the DimEmployee table. A key performance indicator (KPI) must be created that compares the total quantity sold (OrderQuantity) to a threshold value of 1,000. A measure must be created to calculate day-over-day (DOD) sales by region based on order date. 

SSRS on ServerC must be configured to meet the following requirements: 

… 

It must use a single data source for the standard reports. 

It must allow users to create their own standard report subscriptions. 

The sales team members must be limited to only viewing and subscribing to 

reports in the Sales Reports library. 

A week after the reporting solution was deployed to production, Marc, a salesperson, indicated that he has never received reports for which he created an SSRS subscription. In addition, Marc reports that he receives timeout errors when running some reports on demand. 

=====

You need to create the KPI in the AdhocReports project. 

What should you do? 

A. Create a measure by using the SUM([OrderQuantity]) expression. Then use the CREATE KPI CURRENTCUBE statement to define the KPI and target value. 

B. Create a measure by using the SUM([OrderQuantity]) expression and create a KPI based on the measure. Then set the target value. 

C. Create a measure by using the COUNT([OrderQuantity]) expression and create a KPI based on the measure. Then set the target value. 

D. Create a KPI based on the OrderQuantity column and then set the target value. 

Answer: C 

Q108. – (Topic 3) 

You need to deploy the StandardReports project. 

What should you do? (Each correct answer presents a complete solution. Choose all that apply.) 

A. Use the Analysis Services Deployment utility to create an XMLA deployment script. 

B. Deploy the project from SQL Server Data Tools (SSDT). 

C. Use the Analysis Services Deployment wizard to create an XMLA deployment script. 

D. Use the Analysis Services Deployment wizard to create an MDX deployment script. 

Answer: B,C 

Q109. – (Topic 4) 

You are developing a SQL Server Reporting Services (SSRS) report. The report includes a dataset with fields named. 

Year MonthNumber, and RegCount. The report includes a table that displays the number of recorded registration occurrences per year,as shown in the following table. 

You need to modify the table to include a graphical item displaying the monthly registration trend to the right of the Reg Count column. 

What should you do? 

A. Add an Indicator item to a new column on the right of the Reg Count column. Select the Directional Indicator Type and then assign the MonthNumber field to the Start property. 

B. Add an Indicator item to a new column on the right of the Reg Count column. Select the Directional Indicator Type and then select the MonthNumber field for Value. 

C. Add a Sparkline item to a new column on the right of the Reg Count column. Then select the RegCount field for Values and the MonthNumber field for Series Groups. 

D. Add a text box to a new column on the right of the Reg Count column. Then use a Go to report action to link to a separate report showing the monthly trend. 

E. Add a Sparkline item to a new column on the right of the Reg Count column. Then select the RegCount field for Values and the MonthNumber field for Category Groups. 

Answer: E 

Q110. HOTSPOT – (Topic 4) 

You are developing a SQL Server Analysis Services (SSAS) cube. 

Revenue must be compared to a goal and described by a status and a trend. Revenue, 

goal, status, and trend will be defined by Multidimensional Expressions (MDX) expressions. 

You need to add the Revenue measure. 

Which tab should you select? (To answer, select the appropriate tab in the answer area.) 

Answer: 

70-466  exam cost

Refresh training kit (exam 70-466):

Q111. – (Topic 4) 

You are developing a SQL Server Analysis Services (SSAS) tabular project. 

A column named City must be added to the table named Customer. The column will be used in the definition of a hierarchy. The City column exists in the Geography table that is related to the Customer table. 

You need to add the City column to the Customer table. 

How should you write the calculation? 

A. City:= LOOKUP(Geography[City],Geography[GeographyKey],[GeographyKey]) 

B. City:= LOOKUPVALUE(Geography[City],Geography[GeographyKey],[GeographyKey]) 

C. =RELATED(Geography[City]) =RELATED(Geography.City) 

D. =VALUES(Geography[City]) 

E. City:=VALUES(Geography[City]) 

Answer: C 

Explanation: * RELATED Function Returns a related value from another table. 

Q112. – (Topic 4) 

… 

You are managing a SQL Server Analysis Services (SSAS) tabular database. 

The database must meet the following requirements: 

The processing must load data into partitions or tables. 

The processing must not rebuild hierarchies or relationships. 

The processing must not recalculate calculated columns. 

You need to implement a processing strategy for the database to meet the requirements. 

Which processing mode should you use? 

A. Process Clear 

B. Process Data 

C. Process Add 

D. Process Full 

E. Process Default 

Answer: C 

Q113. – (Topic 1) 

After you deploy the RegionalSales report, you attempt to configure the subscriptions. 

You discover that the subscription creation screen does not display the option to deliver the report by email. 

You need to ensure that subscriptions can be delivered by using email. 

What should you do? 

A. Modify the Rsmgrpolicy.config file. 

B. From Central Administration, modify the SMTP settings of the SharePoint Server server farm. 

C. Modify the Rssrvrpolicy.config file. 

D. From Central Administration, modify the properties of the Reporting Service Application. 

Answer: C 

Q114. DRAG DROP – (Topic 3) 

You need to complete the design of the data warehouse. 

Which design should you use? (To answer, drag the appropriate tables and relationships to the correct location in the answer area. Use only the tables and relationships that apply.) 

Answer: 

24. – (Topic 3) 

You need to create the sales territory and product measures. 

Which aggregate function should you use for both measures? 

A. Count 

B. COUNT(DIST1NCT column_name) 

C. DistinctCount 

D. Distinct 

Answer: C 

Q115. DRAG DROP – (Topic 4) 

You are developing a SQL Server Analysis Services (SSAS) cube. 

You need to add a calculated member to the Customer dimension to evaluate the sum of values for the United Kingdom and the United States. 

Which expression should you use? (To answer, drag the appropriate expression to the answer area.) 

Answer: 

70-466  exam cost

Certified 70-466 dumps:

Q116. – (Topic 1) 

Topic 1, Tailspin Toys 

Tailspin Toys is a multinational company that manufactures toys. Tailspin Toys has offices in five regions worldwide. The company sells toys at various retail stores. The company also sells toys directly to consumers through a web site. 

The company has the following departments: 

… 

Sales Distribution Manufacturing 

Each department has an office in each region. 

The fiscal calendar of Tailspin Toys runs from June to May. 

The network contains a server farm that has Microsoft SharePoint Server 2013 installed. 

Existing Environment Current Database Environment 

Each department uses SharePoint team sites for internal collaboration. 

All manufacturing information is stored in a relational database named Manufacturing. All sales information is stored in a relational database named Sales. 

Tailspin Toys deploys SQL Server Analysis Services (SSAS) and configures SSAS to use tabular models. SSAS will be used for all sales reports. 

Tailspin Toys deploys a SQL Server Reporting Services (SSRS) instance in SharePoint mode. 

Sales Database 

A database named Sales contains two tables named FactSales and DimProduct. FactSales contains the following columns: 

… 

SalesID Total Due OrderDate 

DimProduct contains the following columns: 

…. 

ProductID ProductName ProductCategory ProductSubcategory 

The Sales database contains information about the products. Most of the products have a category and a subcategory. Certain products only have a category. 

A sample from DimProduct is shown in the following table. 

Requirements 

Security Requirements 

Tailspin Toys identifies the following security requirement: . Sales department users must be allowed to view the sales transactions from their region only. . Sales department users must be able to view the contents of the manufacturing reports. . Manufacturing department users must be able to create new manufacturing 

reports. . Third-party and custom solutions must NOT be deployed to the reporting server. . Sales department users must NOT be able to create new manufacturing reports. 

Planned Reporting Implementation 

The manufacturing department plans to use the SSRS instance for its reports. The manufacturing department also plans to make its reports accessible from SharePoint. All manufacturing reports will use an existing database named Manufacturing. 

Reporting Requirements 

Tailspin Toys identifies the following reporting requirements: . All reports must contain the company logo and a header that contains the date and the time that the report was executed. . All reports must be created by using the SQL Server Data Tools. 

Manufacturing report 

You plan to create a report named Manufacturinglssues.rdl. The report has the following requirements: . Manufacturing department managers must be able to view product issues by product type, manufacturing plant location, and error type. . The manufacturing department managers must be able to change views by choosing options from drop-down lists. 

Sales reports 

You plan to create a sales report named RegionalSales.rdl. The report has the following requirements: . Users must be able to view the report by using a web browser. By default, subcategories and product details must be hidden when using the browser. . Users must be able to subscribe to receive the report by email. The report must be sent by email as a PDF attachment. 

You plan to create a quarterly sales report named QuarterSales.rdl. The report must 

display sales data by fiscal quarter. 

Technical Requirements 

Tailspin Toys identifies the following technical requirements: . Products in the DimProduct table that do NOT have a subcategory must use the category value as the subcategory value. . SSRS must NOT connect to databases more frequently than once every 30 minutes. . Sales department users must be able to use Microsoft Excel to browse tabular data. 

=====

You need to recommend a solution for the sales department that meets the security requirements. 

What should you recommend? 

A. Create one role for all of the sales department users. Add a DAX filter that reads the current user name and retrieves the user's region. 

B. Create one role for each region. Configure each role to have read access to a specific region. Add the sales department users to their corresponding role. 

C. Create a table for each region. Create a role for each region. Grant each role read access to its corresponding table. 

D. Create one role for all of the sales department users. Configure the role to have read access to the sales transactions. Ensure that all of the reports that access the sales transaction data restrict read access to the data from the corresponding sales department region only. 

Answer: C 

Explanation: Scenario: Tailspin Toys identifies the following security requirement: 

.

Sales department users must be allowed to view the sales transactions from their region only. 

.

Sales department users must be able to view the contents of the manufacturing reports. 

.

Sales department users must NOT be able to create new manufacturing reports. 

Q117. – (Topic 1) 

You need to ensure that all reports meet the reporting requirements. 

What is the best way to achieve the goal? More than one answer choice may achieve the goal. Select theBEST answer. 

A. Create a report part. Publish the report part to a server that has SSRS installed. Add the report part to each new report that is created. 

B. Create a report part. Publish the report part to a SharePoint site. Add the report part to each new report that is created. 

C. Create a report. Copy the report to source code control. Create each new report by using the report template in source code control. 

D. Create a report. Copy the report to the PrivateAssemblies\\ProjectItems\\ReportProject folder in the Visual Studio directory. Create each new report by using the locally stored report 

Answer: D 

Q118. HOTSPOT – (Topic 4) 

A sales cube contains two years of data. 

The sales team must see year-over-year (YOY) and month-over-month (MOM) sales 

metrics. 

You need to modify the cube to support the sales team's requirements. 

Which Business Intelligence Wizard enhancements should you use? (To answer, configure 

the appropriate option or options in the dialog box in the answer area.) 

Answer: 

Q119. – (Topic 4) 

You are troubleshooting query performance for a SQL Server Analysis Services (SSAS) 

cube. 

A user reports that a Multidimensional Expressions (MDX) query is very slow. 

You need to identify the MDX query statement in a trace by using SQL Server Profiler. 

Which event class should you use? 

A. Get Data From Aggregation 

B. Query Subcube 

C. Query Begin 

D. Progress Report Begin 

E. Calculate Non Empty Begin 

F. Execute MDX Script Begin 

Answer: C 

Q120. DRAG DROP – (Topic 4) 

You are using Multidimensional Expressions (MDX) to query a SQL Server Analysis Services (SSAS) cube. 

You need to compute the aggregate value of the 10 most-ordered produces in the Product Categories hierarchy. The Product level is the lowest in the hierarchy. 

Which functions should you use to complete the MDX query? (To answer, drag the appropriate functions from the list of functions to the correct locations in the answer area.) 

Answer: 

About 70-466 Information: 70-466 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.