Improve 1Z0-821: Pass4sure real rapidshare from 21 to 30

Act now and download your Oracle 1Z0-821 test today! Do not waste time for the worthless Oracle 1Z0-821 tutorials. Download Updated Oracle Oracle Solaris 11 System Administrator exam with real questions and answers and begin to learn Oracle 1Z0-821 with a classic professional.

2016 Oct 1Z0-821 Study Guide Questions:

Q21. – (Topic 2) 

View the Exhibit. 

After Installing the OS,you need to verify the network interface information. Which command was used to display the network interface information in the exhibit? 

A. ifconfiq –a 

B. ipadm show-addr 

C. svcs –1 network/physical 

D. netstat –a 

Answer: B 

Explanation: 

'ipadm show-addr' displays all the configured addresses on the system. 

Example: # ipadm show-addr ADDROBJ TYPE STATE ADDR lo0/v4 static ok 127.0.0.1/8 lo0/v6 static ok ::1/128 

Q22. – (Topic 1) 

Given: 

file1 and file2 are text files. 

dir1 and dir2 are directories. 

Which two commands will be successful? 

A. cp dir1 dir1 

B. cp dir1 file1 

C. cp file? dir1 

D. cp file. dir1 

E. cp file% dir2 

F. cp file1 file2 dir1 

Answer: C,F 

Explanation: 

C: Here the wildcard character ? is used (Matches any single character). 

file1 and file2 will be copied into dir1 

F: the two files file1 and file2 are copied into directoy dir1. 

Note: cp – copy files and directories 

Copy SOURCE to DEST,or multiple SOURCE(s) to DIRECTORY. 

Cp has three principal modes of operation. These modes are inferred from the type and count of arguments presented to the program upon invocation. 

*

 When the program has two arguments of path names to files,the program copies the contents of the first file to the second file,creating the second file if necessary. 

*

 When the program has one or more arguments of path names of files and following those an argument of a path to a directory,then the program copies each source file to the destination directory,creating any files not already existing. 

*

 When the program's arguments are the path names to two directories,cp copies all files in the source directory to the destination directory,creating any files or directories needed. This mode of operation requires an additional option flag,typically r,to indicate the recursive copying of directories. If the destination directory already exists,the source is copied into the destination,while a new directory is created if the destination does not exist. 

Q23. – (Topic 2) 

Review the information taken from your server: 

Which option describes the command used to create these snapshots of the root file system? 

A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

Answer: A 

Explanation: 

zfs snapshot [-r] [-o property=value] … filesystem@snapname|volume@snapname Creates a snapshot with the given name. All previous modifications by successful system calls to the file system are part of the snapshot. See the “Snapshots” section for details. 

-r Recursively create snapshots of all descendent datasets. Snapshots are taken atomically,so that all recursive snapshots correspond to the same moment in time. 

1Z0-821  free question

Regenerate 1Z0-821 study guide:

Q24. – (Topic 1) 

Which two options are characteristics of a fast reboot? 

A. A fast reboot bypasses grub. 

B. A fast reboot cannot be used after a system panic on the x86 platform. 

C. A fast reboot can only be executed on the SPARC platform when the config/fastreboot_default property for the svc:/system/boot-config:default service is set to true. 

D. A fast reboot uses an in-kernel boot loader to load the kernel into memory. 

E. A fast reboot is the default on all platforms. 

Answer: C,D 

Explanation: 

C: To change the default behavior of the Fast Reboot feature on the SPARC platform,so that a fast reboot is automatically performed when the system reboots,see below. 

The following example shows how to set the property's value to true on the SPARC platform,so that a fast reboot is initiated by default: 

# svccfg -s "system/boot-config:default" setprop config/fastreboot_default=true # svcadm refresh svc:/system/boot-config:default 

D: Fast Reboot implements an in-kernel boot loader that loads the kernel into memory and 

then switches to that kernel. 

The firmware and boot loader processes are bypassed,which enables the system to reboot 

within seconds. 

The Fast Reboot feature is managed by SMF and implemented through a boot configuration service,svc:/system/boot-config. The boot-config service provides a means for setting or changing the default boot configuration parameters. When the config/fastreboot_default property is set to true,the system performs a fast reboot automatically,without the need to use the reboot -f command. This property's value is set to true on the x86 platform. For task-related information,including how to change the default behavior of Fast Reboot on the SPARC platform,see Accelerating the Reboot Process on an x86 Based System. 

Note: One new feature,called Fast Reboot,will allow the system to boot up without doing the routine set of hardware checks,a move that can make system boot times up to two-and-a-half times faster,Oracle claimed. This feature can be handy in that an administrator applying a patch or software update across thousands of Solaris deployments can reboot them all the more quickly. 

Q25. – (Topic 2) 

You are logged in to a Solaris 11 system as user jack. You issue the following sequence of 

commands: 

Identify two correct statements. 

A. You have the effective privilege of the account root. 

B. Your GID is 10. 

C. Your home directory is /root. 

D. You are running the shell specified for the account root. 

E. Your UID is 1. 

Answer: A,B 

Explanation: 

Oracle Solaris provides predefined rights profiles. These profiles,listed in the /etc/security/prof_attr,can be assigned by the root role to any account. The root role is assigned all privileges and all authorizations,so can perform all tasks,just as root can when root is a user. 

To perform administrative functions,you open a terminal and switch the user to root. In that terminal,you can then perform all administrative functions. 

$ su – root Password: Type root password # When you exit the shell,root capabilities are no longer in effect. 

Q26. – (Topic 1) 

View the Exhibit. 

Which is true regarding the disk drive? 

A. This disk configuration could be used as a ZFS root disk. 

B. This disk contains an SMI disk label. 

C. Slice 7 represents the entire disk and cannot be used as a slice for a file system 

D. The disk contains an EFI disk label. 

Answer: A 

Explanation: 

Installing a ZFS Root Pool 

The installer searches for a disk based on a recommended size of approximately 13 GB. 

certleader.com

Refined 1Z0-821 bundle:

Q27. – (Topic 2) 

You are installing the Solaris 11 Operation System by using the Text Installer. A panel prompts you to create a root password and a user account. 

Which four describe your options for completing this panel of the Installation? 

A. Creating a user account is optional. 

B. The root password must be set and cannot be blank. 

C. The root password can be left blank. 

D. If you provide a username,that user is assigned the root role. 

E. If you provide a username,that user is given root privileges. 

F. If you provide a username,root is an account rather than a role and is set to expire immediately. 

G. If you do not provide a username,root is an account rather than a role and is set to expire immediately. 

Answer: A,B,D,G 

Explanation: 

A: You are not required to create a user account. 

B: You must create a root password. 

D: If you create a user account in this panel,you need to provide both the user's password 

and a root password. 

In this case,root will be a role assigned to the user. 

G: If you do not create a user account,you still need to provide a root password. In this case,root will be a regular user. 

Q28. – (Topic 1) 

You need to know the IP address configured on interface net3,and that the interface is up. Which command confirms these? 

A. ipadm show-if 

B. ipadm up-addr 

C. ipadm show-addr 

D. ipadm enable-if 

E. ipadm refresh-addr 

F. ipadm show-addrprop 

Answer: C 

Explanation: 

Show address information,either for the given addrobj or all the address objects configured on the specified interface,including the address objects that are only in the persistent configuration. 

State can be: disabled,down,duplicate,inaccessible,ok,tentative 

Example: # ipadm show-addr ADDROBJ TYPE STATE ADDR lo0/v4 static ok 127.0.0.1/8 lo0/v6 static ok ::1/128 

Q29. – (Topic 2) 

Which two accurately describe the Solaris IPS repository? 

A. It contains a collection of operating system patches. 

B. It contains a collection of software packages. 

C. All packages within an IPS package repository reside in a catalog. 

D. It is an ISO image of the Solaris installation media. 

E. The packages in a catalog are associated with a specific publisher. 

Answer: B,E 

Explanation: 

Image Packaging System (IPS) is a new network based package management system included in Oracle Solaris 11. It provides a framework for complete software lifecycle management such as installation,upgrade and removal of software packages. IPS also enables you to create your own software packages,create and manage package repositories,and mirror existing package repositories. 

Oracle Solaris software is distributed in IPS packages. IPS packages are stored in IPS package repositories,which are populated by IPS publishers. 

E: The following command displays property information about the local repository. 

$ pkgrepo get -s /export/repoSolaris11 

SECTION PROPERTY VALUE publisher prefix solaris repository description This\\ 

repository\\ serves\\ a\\ copy\\ of\\ the\\ Oracle\\ Solaris\\ 11\\ Build\\ 175b\\ Package\\ Repository. 

repository name Oracle\\ Solaris\\ 11\\ Build\\ 175b\\ Package\\ Repository 

repository version 4 

The value of the publisher prefix specifies that solaris is to be used in the following cases: 

When more than one publisher's packages are present and no publisher is specified in the 

package name in the pkg command 

When packages are published to the repository and no publisher is specified. 

Q30. – (Topic 1) 

dbzone is currently running on your server. 

Which two methods would you use to safely and cleanly shut down dbzone and all of its applications? 

A. zlogin –z dbzone halt 

B. zoneadm –z dbzone shutdown –i0 

C. zoneadm –z dbzone shutdown 

D. zoneadm –z dbzone halt 

E. zlogin dbzone shutdown –i0 

Answer: D,E 

Explanation: 

D: zoneadm halt command halts the specified zones. halt bypasses running the shutdown 

scripts inside the zone. It also removes run time resources of the zone. 

E: Use: zlogin zone shutdown 

to cleanly shutdown the zone by running the shutdown scripts. 

Use this procedure to cleanly shut down a zone. 

1.

 Become superuser,or assume the Primary Administrator role. 

2.

 Log in to the zone to be shut down,for example,my-zone,and specify shutdown as the name of the utility and init 0 as the state global# zlogin my-zone shutdown -y -g0 -i 0 

About 1Z0-821 Information: 1Z0-821 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.