Jul 2016 updated: Actualtests ACSM 010-111 practice question 61-70

Want to know {brand} 010-111 Exam practice test features? Want to lear more about ACSM ACSM certified Personal Trainer certification experience? Study Certified ACSM 010-111 answers to Most recent 010-111 questions at {brand}. Gat a success with an absolute guarantee to pass ACSM 010-111 (ACSM certified Personal Trainer) test on your first attempt.

2016 Jul 010-111 Study Guide Questions:

Q61. Your client is a 59 year old sedentary female with a body mass index of 33 kg/m2. She has no history of heart disease herself, but her mother had a myocardial infarction at the age of 66. She is an ex-smoker who quit 15 years ago, blood pressure is consistently 135/85 mm Hg, total cholesterol is 180 mg/dL (4.6 mmol/L) with an HDL level of 30 mg/dL (0.8 mmol/L), and blood glucose is 100 mg/dL (5.6 mmol/L). She has come to you for advice because she wishes to improve her overall health and fitness. 

What are the risk factors according to the American College of Sports Medicine? 

A. Family history, cigarette smoking 

B. Obesity, sedentary lifestyle, hypercholesterolemia 

C. Hypercholesterolemia, impaired fasting glucose, obesity, hypertension 

D. Family history, obesity, sedentary lifestyle, hypertension, cigarette smoking 

Answer: B

Q62. The risk of developing a myocardial infarction increases when there is a family history of myocardial infarction or sudden death before the ages of: 

A. 50 years of age in a first-degree female relative; 60 years of age in a first-degree male relative 

B. 50 years of age in any male relative; 60 years of age in any female relative 

C. 55 years of age in a first-degree male relative; 65 years of age in a first-degree female relative 

D. 55 years of age in any male relative; 65 years of age in any female relative 

Answer: C

Q63. What is the correct spotting technique of the seated barbell shoulder press? 

A. Keep hands in an alternate grip position on the bar. 

B. Wrap your arms around and underneath your client's arms. 

C. Keep hands underneath your client's elbows and assist only when necessary. 

D. Keep hands in an alternate grip position close to the bar, and assist only when necessary. 

Answer: D

010-111  actual test

Down to date 010-111 actual test:

Q64. For the comparison of body mass index (BMI) and plethysmography body composition assessment techniques, which of the following statements is correct? 

A. Plethysmography is inferior to BMI because of the difficulties associated with determination of lung volume. 

B. BMI is inferior to plethysmography because it does not account for lean/fat mass in its calculation. 

C. Plethysmography is superior to BMI because it accounts for the hydration state of the client. 

D. BMI is superior to plethysmography because its standard error of estimate for predicting percent body fat is usually lower. 

Answer: B

Q65. Client pre-participation screening procedures should be _____. 

A. valid and include fitness testing at the first meeting 

B. pre-approved by a physician and cost effective 

C. valid, cost effective and time efficient 

D. pre-approved by a physician and include fitness testing at the first meeting 

Answer: C

Q66. An athlete in heavy endurance training should maintain a daily carbohydrate intake that is approximately what percentage of his/her total energy intake? 

A. 30% 

B. 55% 

C. 65% 

D. 85% 

Answer: C

certleader.com

Validated 010-111 dumps:

Q67. What motivational strategy is used to help an individual reframe negative statements into positive statements? 

A. Goal setting 

B. Social reinforcement 

C. Self-monitoring 

D. Cognitive restructuring 

Answer: D

Q68. Which of the following is the term used for a training regimen that begins with rapid eccentric muscle action followed by concentric action of the same muscle? 

A. Proprioceptive Neuromuscular Facilitation 

B. Plyometrics 

C. Dynamic Activity Preparation 

D. Progression 

Answer: B

Q69. As the intensity of dynamic exercise increases, which of the following sets of responses occurs? 

A. Heart rate, systolic blood pressure, and diastolic blood pressure increase. 

B. Heart rate and systolic blood pressure increase, diastolic pressure remains unchanged. 

C. Heart rate and systolic blood pressure increase, stroke volume and cardiac output remain the same. 

D. Stroke volume decreases, heart rate and cardiac output increase. 

Answer: B

Q70. Which of the following bones facilitate movement of the chest during both inspiration and expiration? 

A. clavicle 

B. scapula 

C. carpal 

D. scalene 

Answer: A

About 010-111 Information: 010-111 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.