Jun 2016 updated: Exambible IBM C2090-617 exam 31-40

Act now and download your IBM C2090-617 test today! Do not waste time for the worthless IBM C2090-617 tutorials. Download Most up-to-date IBM DB2 10 System Administrator for z/OS (C2090-617) exam with real questions and answers and begin to learn IBM C2090-617 with a classic professional.

2016 Jun C2090-617 Study Guide Questions:

Q31. In order to separate DB2 security administration duties from DB2 system administration duties, which step(s) must be performed? 

A. Set both SECADM system parameters to an authorization ID and Role. 

B. Specify YES to SEPARATE_ SECURITY and set one SYSADM system parameter to an authorization ID or Role. 

C. Specify YES to SEPARATE_ SECURITY and set one SECADM system parameter to an authorization ID or Role. 

D. Specify YES to PROTECT parameter and set one SECADM system parameter to an authorization ID or Role. 

Answer: C 

Q32. Upon an abnormal termination of a data sharing DB2 member, we may have retained locks in the coupling facility. What happens when another member tries to access that data? 

A. Incompatible requests from other members are suspended until we restart the failed member. 

B. Incompatible requests from other members are suspended for the time specified in the IRLMRWT DSNZPARM parameter. 

C. Incompatible requests from other members are suspended for the time specified in the RETLWAIT DSNZPARM parameter. 

D. Incompatible requests from other members are suspended for the time derived from the multiplication of IRLMRWT by RETLWAIT DSNZPARMs. 

Answer: D 

Q33. An external stored procedure assigned to application WLM environment AE1 should run in parallel to a maximum degree of 16. Which option achieves this goal? 

A. Specify NUMTCB=8 and allow 2 server address spaces per sysplex for AE1. 

B. Specify NUMTCB=16 and allow 1 server address spaces per sysplex for AE1. 

C. Specify NUMTCB=1 and allow 16 server address spaces per sysplex for AE1. 

D. Specify no limits for NUMTCB and AE1, but fulfill the request by setting DSNZPARM PARA_EFF = 16. 

Answer: B 

C2090-617  test preparation

Renew C2090-617 practice:

Q34. When a data sharing member fails, what is the final state of the connections to the DB2 lock structure in the coupling facility? 

A. It is finally marked as FAILING. 

B. It is immediately marked as FAILED PERSISTENT for the failing member. 

C. It is marked as FAILING and then finally changed to FAILED PERSISTENT upon receiving DiscFailCon from all members. 

D. It is marked as FAILED PERSISTENT and then finally changed to FAILING upon receiving DiscFailCon from all members. 

Answer: C 

Q35. You can start duplexing for a given structure using which of the following commands? 

A. SETXCF START,ALTER,STRNAME=strname 

B. SETXCF START,DUPLEX,STRNAME=strname 

C. SETXCF START,ALTER,DUPLEX,STRNAME=strname 

D. SETXCF START,REBUILD,DUPLEX,STRNAME=strname 

Answer: D 

Q36. You have implemented hash access on a production table. In order to optimize hash access performance you need to monitor the storage space utilized by hash access. How would you accomplish this? 

A. View real time statistics for the table. 

B. Run RUNSTATS with the UPDATE SPACE option. 

C. Issue the -DISPLAY DATABASE(*) SPACENAM(*) USE command. 

D. Utilize a monitoring profile using the -DISPLAY PROFILE command. 

Answer: A 

certleader.com

Realistic C2090-617 testing material:

Q37. There is a mixed workload of local and remote requests in a DB2 subsystem. There is one critical remote application and several non-critical decision support queries. All these remote systems are stealing CPU resources from critical CICS transactions. Which action can relieve this contention in favor of all critical applications? 

A. Lower the priority of the ssnmDIST address space below that of CICS. 

B. Define WLM enclaves for the remote applications with appropriate service classes. 

C. Make sure the ssnmDIST address space is in a service class below that of the ssnmDBM1 address space. 

D. Enable I/O parallelism for the remote queries by having those remote applications set the CURRENT DEGREE special register. 

Answer: B 

Q38. Which statement regarding a work file table space is NOT true? 

A. A work file table space can be part of the DSNDB07 database. 

B. DB2 can use a work file table space defined with an 8K page size. 

C. A work file table space can be created with zero secondary quantity. 

D. A work file table space can be assigned to a buffer pool other than BP0. 

Answer: B 

Q39. The SPTH threshold for a buffer pool has been reached several times during the day. What does that mean? 

A. The buffer pool is 50% filled with changed pages. 

B. The VPSEQT threshold was hit in the buffer pool. 

C. Sequential prefetch is getting turned off at run time. 

D. DB2 will start writing out pages synchronously. 

Answer: C 

Q40. Which z/OS component does NOT need to be available before you can run external stored procedures? 

A. Language Environment. 

B. Resource Recovery Services. 

C. Coupling Facility Resource Management policy. 

D. Workload Manager application environment. 

Answer: C 

About C2090-617 Information: C2090-617 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.