n10-005 study guide (41 to 50)

Exam Code: AWS-SysOps (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: AWS Certified SysOps Administrator Associate
Certification Provider: Amazon
Free Today! Guaranteed Training- Pass AWS-SysOps Exam.

2016 Jun AWS-SysOps Study Guide Questions:

Q41. – (Topic 3) 

A user has created a VPC with CIDR 20.0.0.0/16 using the wizard. The user has created a public subnet CIDR (20.0.0.0/24. and VPN only subnets CIDR (20.0.1.0/24. along with the 

VPN gateway (vgw-12345. to connect to the user’s data centre. The user’s data centre has CIDR 172.28.0.0/12. The user has also setup a NAT instance (i-123456. to allow traffic to the internet from the VPN subnet. Which of the below mentioned options is not a valid entry for the main route table in this scenario? 

A. Destination: 20.0.1.0/24 and Target: i-12345 

B. Destination: 0.0.0.0/0 and Target: i-12345 

C. Destination: 172.28.0.0/12 and Target: vgw-12345 

D. Destination: 20.0.0.0/16 and Target: local 

Answer: A 

Explanation: 

The user can create subnets as per the requirement within a VPC. If the user wants to connect VPC from his own data centre, he can setup a public and VPN only subnet which uses hardware VPN access to connect with his data centre. When the user has configured this setup with Wizard, it will create a virtual private gateway to route all traffic of the VPN subnet. If the user has setup a NAT instance to route all the internet requests then all requests to the internet should be routed to it. All requests to the organization’s DC will be routed to the VPN gateway. Here are the valid entries for the main route table in this scenario: Destination: 0.0.0.0/0 & Target: i-12345 (To route all internet traffic to the NAT Instance. Destination: 172.28.0.0/12 & Target: vgw-12345 (To route all the organization’s data centre traffic to the VPN gateway. Destination: 20.0.0.0/16 & Target: local (To allow local routing in VPC. 

Q42. – (Topic 1) 

You have decided to change the Instance type for instances running In your application tier that are using Auto Scaling. 

In which area below would you change the instance type definition? 

A. Auto Scaling launch configuration 

B. Auto Scaling group 

C. Auto Scaling policy 

D. Auto Scaling tags 

Answer: A 

Explanation: Reference: 

http://docs.aws.amazon.com/AutoScaling/latest/DeveloperGuide/WhatIsAutoScaling.html 

Q43. – (Topic 1) 

You have a web application leveraging an Elastic Load Balancer (ELB) In front of the web servers deployed using an Auto Scaling Group Your database is running on Relational 

Database Service (RDS) The application serves out technical articles and responses to them in general there are more views of an article than there are responses to the article. On occasion, an article on the site becomes extremely popular resulting in significant traffic Increases that causes the site to go down. 

What could you do to help alleviate the pressure on the infrastructure while maintaining availability during these events? 

Choose 3 answers 

A. Leverage CloudFront for the delivery of the articles. 

B. Add RDS read-replicas for the read traffic going to your relational database 

C. Leverage ElastiCache for caching the most frequently used data. 

D. Use SOS to queue up the requests for the technical posts and deliver them out of the queue. 

E. Use Route53 health checks to fail over to an S3 bucket for an error page. 

Answer: A,C,E 

AWS-SysOps  exam guide

Down to date n10-005 pdf:

Q44. – (Topic 3) 

A user has launched 5 instances in EC2-CLASSIC and attached 5 elastic IPs to the five different instances in the US East region. The user is creating a VPC in the same region. The user wants to assign an elastic IP to the VPC instance. How can the user achieve this? 

A. The user has to request AWS to increase the number of elastic IPs associated with the account 

B. AWS allows 10 EC2 Classic IPs per region; so it will allow to allocate new Elastic IPs to the same region 

C. The AWS will not allow to create a new elastic IP in VPC; it will throw an error 

D. The user can allocate a new IP address in VPC as it has a different limit than EC2 

Answer: D 

Explanation: Section: (none) 

A Virtual Private Cloud (VPC. is a virtual network dedicated to the user’s AWS account. A user can create a subnet with VPC and launch instances inside that subnet. A user can have 5 IP addresses per region with EC2 Classic. The user can have 5 separate IPs with VPC in the same region as it has a separate limit than EC2 Classic. 

Q45. A user has deployed an application on his private cloud. The user is using his own monitoring tool. He wants to configure that whenever there is an error, the monitoring tool should notify him via SMS. Which of the below mentioned AWS services will help in this scenario? 

A. None because the user infrastructure is in the private cloud/ 

B. AWS SNS 

C. AWS SES 

D. AWS SMS 

Answer: B 

Amazon Simple Notification Service (Amazon SNS. is a fast, flexible, and fully managed push messaging service. Amazon SNS can be used to make push notifications to mobile 

devices. Amazon SNS can deliver notifications by SMS text message or email to the Amazon Simple Queue Service (SQS. queues or to any HTTP endpoint. In this case user can use the SNS apis to send SMS. 

Q46. – (Topic 3) 

A sys admin is planning to subscribe to the RDS event notifications. For which of the below mentioned source categories the subscription cannot be configured? 

A. DB security group 

B. DB snapshot 

C. DB options group 

D. DB parameter group 

Answer: C 

Explanation: 

Amazon RDS uses the Amazon Simple Notification Service (SNS. to provide a notification when an Amazon RDS event occurs. These events can be configured for source categories, such as DB instance, DB security group, DB snapshot and DB parameter group. 

certleader.com

Download free network+ n10-005 practice exam:

Q47. – (Topic 3) 

A user is trying to understand the detailed CloudWatch monitoring concept. Which of the below mentioned services does not provide detailed monitoring with CloudWatch? 

A. AWS EMR 

B. AWS RDS 

C. AWS ELB 

D. AWS Route53 

Answer: A 

Explanation: 

CloudWatch is used to monitor AWS as well as the custom services. It provides either basic or detailed monitoring for the supported AWS products. In basic monitoring, a service sends data points to CloudWatch every five minutes, while in detailed monitoring a service sends data points to CloudWatch every minute. Services, such as RDS, EC2, Auto Scaling, ELB, and Route 53 can provide the monitoring data every minute. 

Q48. – (Topic 3) 

A user is having data generated randomly based on a certain event. The user wants to upload that data to CloudWatch. It may happen that event may not have data generated for some period due to andomness. Which of the below mentioned options is a recommended option for this case? 

A. For the period when there is no data, the user should not send the data at all 

B. For the period when there is no data the user should send a blank value 

C. For the period when there is no data the user should send the value as 0 

D. The user must upload the data to CloudWatch as having no data for some period will cause an error at CloudWatch monitoring 

Answer: C 

Explanation: 

AWS CloudWatch supports the custom metrics. The user can always capture the custom data and upload the data to CloudWatch using CLI or APIs. When the user data is more random and not generated at regular intervals, there can be a period which has no associated data. The user can either publish the zero (0. Value for that period or not publish the data at all. It is recommended that the user should publish zero instead of no value to monitor the health of the application. This is helpful in an alarm as well as in the generation of the sample data count. 

Q49. – (Topic 2) 

A user has enabled detailed CloudWatch metric monitoring on an Auto Scaling group. Which of the below 

mentioned metrics will help the user identify the total number of instances in an Auto Scaling group cluding pending, terminating and running instances? 

A. GroupTotalInstances 

B. GroupSumInstances 

C. It is not possible to get a count of all the three metrics together. The user has to find the individual number of running, terminating and pending instances and sum it 

D. GroupInstancesCount 

Answer: A 

Explanation: 

CloudWatch is used to monitor AWS as well as the custom services. For Auto Scaling, CloudWatch provides various metrics to get the group information, such as the Number of Pending, Running or Terminating instances at any moment. If the user wants to get the total number of Running, Pending and Terminating instances at any moment, he can use the GroupTotalInstances metric. 

Q50. – (Topic 3) 

A user is trying to launch an EBS backed EC2 instance under free usage. The user wants to achieve 

encryption of the EBS volume. How can the user encrypt the data at rest? 

A. Use AWS EBS encryption to encrypt the data at rest 

B. The user cannot use EBS encryption and has to encrypt the data manually or using a third party tool 

C. The user has to select the encryption enabled flag while launching the EC2 instance 

D. Encryption of volume is not available as a part of the free usage tier 

Answer: B 

Explanation: 

AWS EBS supports encryption of the volume while creating new volumes. It supports encryption of the data at rest, the I/O as well as all the snapshots of the EBS volume. The EBS supports encryption for the selected instance type and the newer generation instances, such as m3, c3, cr1, r3, g2. It is not supported with a micro instance. 

About AWS-SysOps Information: AWS-SysOps Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.