Resources to 1z0-062 pass4sure

It is more faster and easier to pass the Oracle 1Z0-062 exam by using Validated Oracle Oracle Database 12c: Installation and Administration questuins and answers. Immediate access to the Up to the minute 1Z0-062 Exam and find the same core area 1Z0-062 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2016 Sep 1Z0-062 Study Guide Questions:

Q71. You created a new database using the "create database" statement without specifying the "ENABLE PLUGGABLE" clause. 

What are two effects of not using the "ENABLE PLUGGABLE database" clause? 

A. The database is created as a non-CDB and can never contain a PDB. 

B. The database is treated as a PDB and must be plugged into an existing multitenant container database (CDB). 

C. The database is created as a non-CDB and can never be plugged into a CDB. 

D. The database is created as a non-CDB but can be plugged into an existing CDB. 

E. The database is created as a non-CDB but will become a CDB whenever the first PDB is plugged in. 

Answer: A,D 

Explanation: A (not B,not E): The CREATE DATABASE … ENABLE PLUGGABLE DATABASE SQL statement creates a new CDB. If you do not specify the ENABLE PLUGGABLE DATABASE clause, then the newly created database is a non-CDB and can never contain PDBs. 

D: You can create a PDB by plugging in a Non-CDB as a PDB. The following graphic depicts the options for creating a PDB: 

Description of cncpt358.png follows 

Incorrect: 

Not E: For the duration of its existence, a database is either a CDB or a non-CDB. You cannot transform a non-CDB into a CDB or vice versa. You must define a database as a CDB at creation, and then create PDBs within this CDB. 

Q72. You create a new pluggable database, HR_PDB, from the seed database. Which three tablespaces are created by default in HR_PDB? 

A. SYSTEM 

B. SYSAUX 

C. EXAMPLE 

D. UNDO 

E. TEMP 

F. USERS 

Answer: A,B,E 

Explanation: * A PDB would have its SYSTEM, SYSAUX, TEMP tablespaces.It can also contains other user created tablespaces in it. * 

* Oracle Database creates both the SYSTEM and SYSAUX tablespaces as part of every database. 

* tablespace_datafile_clauses 

Use these clauses to specify attributes for all data files comprising the SYSTEM and SYSAUX tablespaces in the seed PDB. 

Incorrect: 

Not D: a PDB can not have an undo tablespace. Instead, it uses the undo tablespace belonging to the CDB. 

Note: 

* Example: CONN pdb_admin@pdb1 

SELECT tablespace_name FROM dba_tablespaces; TABLESPACE_NAME 

SYSTEM SYSAUX TEMP USERS 

SQL> 

Q73. You notice a high number of waits for the db file scattered read and db file sequential read events in the recent Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) report. After further investigation, you find that queries are performing too many full table scans and indexes are not being used even though the filter columns are indexed. 

Identify three possible reasons for this. 

A. Missing or stale histogram statistics 

B. Undersized shared pool 

C. High clustering factor for the indexes 

D. High value for the DB_FILE_MULTIBLOCK_READ_COUNT parameter 

E. Oversized buffer cache 

Answer: A,C,D 

Explanation: D: DB_FILE_MULTIBLOCK_READ_COUNT is one of the parameters you can use to minimize I/O during table scans. It specifies the maximum number of blocks read in one I/O operation during a sequential scan. The total number of I/Os needed to perform a full table scan depends on such factors as the size of the table, the multiblock read count, and whether parallel execution is being utilized for the operation. 

1Z0-062  simulations

Improved 1z0-062 pass4sure:

Q74. Which two statements are true about the use of the procedures listed in the v$sysaux_occupants.move_procedure column? 

A. The procedure may be used for some components to relocate component data to the SYSAUX tablespace from its current tablespace. 

B. The procedure may be used for some components to relocate component data from the SYSAUX tablespace to another tablespace. 

C. All the components may be moved into SYSAUX tablespace. 

D. All the components may be moved from the SYSAUX tablespace. 

Answer: A,B 

Q75. An application accesses a small lookup table frequently. You notice that the required data blocks are getting aged out of the default buffer cache. 

How would you guarantee that the blocks for the table never age out? 

A. Configure the KEEP buffer pool and alter the table with the corresponding storage clause. 

B. Increase the database buffer cache size. 

C. Configure the RECYCLE buffer pool and alter the table with the corresponding storage clause. 

D. Configure Automata Shared Memory Management. 

E. Configure Automatic Memory Management-

Answer: A 

Explanation: Schema objects are referenced with varying usage patterns; therefore, their cache behavior may be quite different. Multiple buffer pools enable you to address these differences. You can use a KEEP buffer pool to maintain objects in the buffer cache and a RECYCLE buffer pool to prevent objects from consuming unnecessary space in the cache. When an object is allocated to a cache, all blocks from that object are placed in that cache. Oracle maintains a DEFAULT buffer pool for objects that have not been assigned to one of the buffer pools. 

Q76. In your multitenant container database (CDB) with two pluggable database (PDBs). You want to create a new PDB by using SQL Developer. 

Which statement is true? 

A. The CDB must be open. 

B. The CDB must be in the mount stage. 

C. The CDB must be in the nomount stage. 

D. Alt existing PDBs must be closed. 

Answer: A 

Explanation: 

* Creating a PDB Rather than constructing the data dictionary tables that define an empty PDB from scratch, and then populating its Obj$ and Dependency$ tables, the empty PDB is created when the CDB is created. (Here, we use empty to mean containing no customer-created artifacts.) It is referred to as the seed PDB and has the name PDB$Seed. Every CDB non-negotiably contains a seed PDB; it is non-negotiably always open in read-only mode. This has no conceptual significance; rather, it is just an optimization device. The create PDB operation is implemented as a special case of the clone PDB operation. The size of the seed PDB is only about 1 gigabyte and it takes only a few seconds on a typical machine to copy it. 

certleader.com

Verified oracle 1z0-062:

Q77. You conned using SQL Plus to the root container of a multitenant container database (CDB) with SYSDBA privilege. 

The CDB has several pluggable databases (PDBs) open in the read/write mode. 

There are ongoing transactions in both the CDB and PDBs. 

What happens alter issuing the SHUTDOWN TRANSACTIONAL statement? 

A. The shutdown proceeds immediately. 

The shutdown proceeds as soon as all transactions in the PDBs are either committed or rolled hack. 

B. The shutdown proceeds as soon as all transactions in the CDB are either committed or rolled back. 

C. The shutdown proceeds as soon as all transactions in both the CDB and PDBs are either committed or rolled back. 

D. The statement results in an error because there are open PDBs. 

Answer: B 

Explanation: * SHUTDOWN [ABORT | IMMEDIATE | NORMAL | TRANSACTIONAL [LOCAL]] 

Shuts down a currently running Oracle Database instance, optionally closing and dismounting a database. If the current database is a pluggable database, only the pluggable database is closed. The consolidated instance continues to run. 

Shutdown commands that wait for current calls to complete or users to disconnect such as SHUTDOWN NORMAL and SHUTDOWN TRANSACTIONAL have a time limit that the SHUTDOWN command will wait. If all events blocking the shutdown have not occurred within the time limit, the shutdown command cancels with the following message: 

ORA-01013: user requested cancel of current operation 

* If logged into a CDB, shutdown closes the CDB instance. 

To shutdown a CDB or non CDB, you must be connected to the CDB or non CDB instance that you want to close, and then enter 

SHUTDOWN 

Database closed. 

Database dismounted. 

Oracle instance shut down. 

To shutdown a PDB, you must log into the PDB to issue the SHUTDOWN command. 

SHUTDOWN 

Pluggable Database closed. 

Note: 

* Prerequisites for PDB Shutdown 

When the current container is a pluggable database (PDB), the SHUTDOWN command can only be used if: 

The current user has SYSDBA, SYSOPER, SYSBACKUP, or SYSDG system privilege. 

The privilege is either commonly granted or locally granted in the PDB. 

The current user exercises the privilege using AS SYSDBA, AS SYSOPER, AS 

SYSBACKUP, or AS SYSDG at connect time. To close a PDB, the PDB must be open. 

Q78. A user establishes a connection to a database instance by using an Oracle Net connection. You want to ensure the following: 

1. The user account must be locked after five unsuccessful login attempts. 

2. Data read per session must be limited for the user. 

3- The user cannot have more than three simultaneous sessions. 

4. The user must have a maximum of 10 minutes session idle time before being logged off automatically. 

How would you accomplish this? 

A. by granting a secure application role to the user 

B. by implementing Database Resource Manager 

C. by using Oracle Label Security options 

D. by assigning a profile to the user 

Answer: D 

Q79. Examine the following command; 

ALTER SYSTEM SET enable_ddl_logging = TRUE; 

Which statement is true? 

A. Only the data definition language (DDL) commands that resulted in errors are logged in the alert log file. 

B. All DDL commands are logged in the alert log file. 

C. All DDL commands are logged in a different log file that contains DDL statements and their execution dates. 

D. Only DDL commands that resulted in the creation of new segments are logged. 

E. All DDL commands are logged in XML format in the alert directory under the Automatic Diagnostic Repository (ADR) home. 

Answer: B 

Explanation: Once DDL logging is turned on, every DDL command will be logged in the alert log file and also the log.xml file. 

Note: 

* By default Oracle database does not log any DDL operations performed by any user. The default settings for auditing only logs DML operations. 

* Oracle 12c DDL Logging – ENABLE_DDL_LOGGING 

The first method is by using the enabling a DDL logging feature built into the database. By default it is turned off and you can turn it on by setting the value of ENABLE_DDL_LOGGING initialization parameter to true. 

* We can turn it on using the following command. The parameter is dynamic and you can 

turn it on/off on the go. 

SQL> alter system set ENABLE_DDL_LOGGING=true; 

System altered. Elapsed: 00:00:00.05 SQL> 

Once it is turned on, every DDL command will be logged in the alert log file and also the log.xml file. 

Q80. You install a non-RAC Oracle Database. During Installation, the Oracle Universal Installer (OUI) prompts you to enter the path of the Inventory directory and also to specify an operating system group name. 

Which statement is true? 

A. The ORACLE_BASE base parameter is not set. 

B. The installation is being performed by the root user. 

C. The operating system group that is specified should have the root user as its member. 

D. The operating system group that is specified must have permission to write to the inventory directory. 

Answer: D 

Explanation: 

Note: 

Providing a UNIX Group Name 

If you are installing a product on a UNIX system, the Installer will also prompt you to provide the name of the group which should own the base directory. 

You must choose a UNIX group name which will have permissions to update, install, and deinstall Oracle software. Members of this group must have write permissions to the base directory chosen. 

Only users who belong to this group are able to install or deinstall software on this machine. 

About 1Z0-062 Information: 1Z0-062 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.