The Renovate Guide To 1Z0-805 preparation Dec 2016

Act now and download your Oracle 1Z0-805 test today! Do not waste time for the worthless Oracle 1Z0-805 tutorials. Download Update Oracle Upgrade to Java SE 7 Programmer exam with real questions and answers and begin to learn Oracle 1Z0-805 with a classic professional.

2016 Dec 1Z0-805 Study Guide Questions:

Q11. Which two methods are defined in the FileStore class print disk space information? 

A. getTotalSpace () 

B. getFreeSpace () 

C. getUsableSpace () 

D. getTotalCapacity () 

E. getUsed () 

Answer: A,C 

Explanation: A: The getTotalSpace() method returns the size, in bytes, of the file store. 

C: The getUsableSpace() method returns the number of bytes available to this Java virtual machine on the file store. 

Reference: Class java.nio.file.FileStore 

Q12. Given the code fragment: 

SimpleDateFormat sdf = new SimpleDateFormat("zzzz", Locale.US); 

System.out.println ("Result: " + sdf.format(today) ) ; 

What type of result is printed? 

A. Time zone abbreviation 

B. Full-text time zone name 

C. Era 

D. Julian date 

E. Time of the Epoch (in milliseconds) 

Answer: B 

Q13. Given the code fragment: 

SimpleDateFormat sdf; 

Which code fragment displays the two-digit month number? 

A. sdf = new SimpleDateFormat ("mm", Locale.UK); System.out.printIn ( “Result: ” + sdf.format(new Date())) 

B. sdf = new SimpleDateFormat ("MM", Locale.UK); System.out.printIn ( “Result: ” + sdf.format(new Date())) 

C. sdf = new SimpleDateFormat ("MMM", Locale.UK); System.out.printIn ( "Result: " + sdf.format(new Date())) 

D. sdf = new SimpleDateFormat ("MMMM", Locale.UK); System.out.printIn ( "Result: " + sdf.format(new Date())) 

Answer: B 

Explanation: B: Output example (displays current month numerically): 04 

Note: SimpleDateFormat is a concrete class for formatting and parsing dates in a locale-sensitive manner. It allows for formatting (date -> text), parsing (text -> date), and normalization. SimpleDateFormat allows you to start by choosing any user-defined patterns for date-time formatting. However, you are encouraged to create a date-time formatter with either getTimeInstance, getDateInstance, orgetDateTimeInstance in DateFormat. Each of these class methods can return a date/time formatter initialized with a default format pattern. You may modify the format pattern using the applyPattern methods as desired. 

1Z0-805  exam answers

Avant-garde 1Z0-805 book:

Q14. Which two statements are true? 

A. Implementing a DAO often includes the use of factory. 

B. To be implemented properly, factories rely on the private keyword. 

C. Factories are an example of the OO principle "program to an interface." 

D. Using factory prevents your replication from being tightly coupled with a specific Singleton 

E. One step in implementing a factory is to add references from all the classes that the factory will merge. 

Answer: A,C 

Explanation: A: The DAO design pattern completely hides the data access implementation from its clients. The interfaces given to client does not changes when the underlying data source mechanism changes. this is the capability which allows the DAO to adopt different access scheme without affecting to business logic or its clients. generally it acts as a adapter between its components and database. The DAO design pattern consists of some factory classes, DAO interfaces and some DAO classes to implement those interfaces. 

C: The essence of the Factory method Pattern is to "Define an interface for creating an object, but let the classes which implement the interface decide which class to instantiate. The Factory method lets a class defer instantiation to subclasses." 

Note: The factory method pattern is an object-oriented design pattern to implement the concept of factories. Like other creational patterns, it deals with the problem of creating objects (products) without specifying the exact class of object that will be created. The creation of an object often requires complex processes not appropriate to include within a composing object. The object's creation may lead to a significant duplication of code, may require information not accessible to the composing object, may not provide a sufficient level of abstraction, or may otherwise not be part of the composing object's concerns. The factory method design pattern handles these problems by defining a separate method for creating the objects, whichsubclasses can then override to specify the derived type of product that will be created. Some of the processes required in the creation of an object include determining which object to create, managing the lifetime of the object, and managing specialized build-up and tear-down concerns of the object. 

Q15. Which five items are provided by the Java concurrency utilities? 

A. High-performance, flexible thread pools 

B. Dynamic adjustment of thread priorities 

C. Collection classes designed for concurrent access 

D. Atomic variables 

E. synchronized wrappers for collection classes in the java.util package, 

F. Asynchronous execution of tasks 

G. Counting semaphores 

H. Concurrent collection sorting implementations 

Answer: A,C,D,E,G 

Explanation: The Java 2 platform includes a new package of concurrency utilities. These are classes that are designed to be used as building blocks in building concurrent classes or applications. Just as the collections framework simplified the organization and manipulation of in-memory data by providing implementations of commonly used data structures, the concurrency utilities simplify the development of concurrent classes by providing implementations of building blocks commonly used in concurrent designs. The concurrency utilities include a high-performance, flexible thread pool; a framework for asynchronous execution of tasks; a host of collection classes optimized for concurrent access; synchronization utilities such as counting semaphores (G); atomic variables; locks; and condition variables. 

The concurrency utilities includes: 

* Task scheduling framework. The Executor interface standardizes invocation, scheduling, execution, and control of asynchronous tasks according to a set of execution policies. Implementations are provided that enable tasks to be executed within the submitting thread, in a single background thread (as with events in Swing), in a newly created thread, or in a thread pool, and developers can create customized implementations of Executor that support arbitrary execution policies. The built-in implementations offer configurable policies such as queue length limits and saturation policy that can improve the stability of 

applications by preventing runaway resource use. 

* Fork/join framework. Based on the ForkJoinPool class, this framework is an implementation of Executor. It is designed to efficiently run a large number of tasks using a pool of worker threads (A) . A work-stealing technique is used to keep all the worker threads busy, to take full advantage of multiple processors. 

* (C) Concurrent collections. Several new collections classes were added, including the new Queue, BlockingQueue and BlockingDeque interfaces, and high-performance, concurrent implementations of Map, List, and Queue. See the Collections Framework Guide for more information. 

* (D) Atomic variables. Utility classes are provided that atomically manipulate single variables (primitive types or references), providing high-performance atomic arithmetic and compare-and-set methods. The atomic variable implementations in the java.util.concurrent.atomic package offer higher performance than would be available by using synchronization (on most platforms), making them useful for implementing high-performance concurrent algorithms and conveniently implementing counters and sequence number generators. 

* (E) Synchronizers. General purpose synchronization classes, including semaphores, barriers, latches, phasers, and exchangers, facilitate coordination between threads. 

* Locks. While locking is built into the Java language through the synchronized keyword, there are a number of limitations to built-in monitor locks. The java.util.concurrent.locks package provides a high-performance lock implementation with the same memory semantics as synchronization, and it also supports specifying a timeout when attempting to acquire a lock, multiple condition variables per lock, nonnested ("hand-over-hand") holding of multiple locks, and support for interrupting threads that are waiting to acquire a lock. 

* Nanosecond-granularity timing. The System.nanoTime method enables access to a nanosecond-granularity time source for making relative time measurements and methods that accept timeouts (such as the BlockingQueue.offer, BlockingQueue.poll, Lock.tryLock, Condition.await, and Thread.sleep) can take timeout values in nanoseconds. The actual precision of the System.nanoTime method is platform-dependent. 

Reference: Java SE Documentation, Concurrency Utilities 

Q16. Given: 

public class DataCache { 

private static final DataCache instance = new DataCache (); 

public static DataCache getInstance () { 

return instance; 

Which design pattern best describes the class? 

A. Singleton 

B. DAO 

C. Abstract Factory 

D. Composition 

Answer: A 

Explanation: Java has several design patterns Singleton Pattern being the most commonly used. Java Singleton pattern belongs to the family of design patterns, that govern the instantiation process. This design pattern proposes that at any time there can only be one instance of a singleton (object) created by the JVM. The class’s default constructor is made private, which prevents the direct instantiation of the object by others (Other Classes). A static modifier is applied to the instance method that returns the object as it then makes this method a class level method that can be accessed without creating an object. 

1Z0-805  exam answers

Free 1Z0-805 torrent:

Q17. Given the code format: 

SimpleDateFormat sdf; 

Which code statements will display the full text month name? 

A. sdf = new SimpleDateFormat ("mm", Locale.UK); System.out.println ( "Result: " + sdf.format(new Date())); 

B. sdf = new SimpleDateFormat ("MM", Locale.UK); System.out.println ( "Result: " + sdf.format(new Date())); 

C. sdf = new SimpleDateFormat ("MMM", Locale.UK); System.out.println ( "Result: " + sdf.format(new Date())); 

D. sdf = new SimpleDateFormat ("MMMM", Locale.UK); System.out.println ( "Result: " + sdf.format(new Date())); 

Answer: D 

Explanation: To get the full length month name use SimpleDateFormat('MMMM'). Note: SimpleDateFormat is a concrete class for formatting and parsing dates in a locale-sensitive manner. It allows for formatting (date -> text), parsing (text -> date), and normalization. SimpleDateFormat allows you to start by choosing any user-defined patterns for date-time formatting. However, you are encouraged to create a date-time formatter with either getTimeInstance, getDateInstance, orgetDateTimeInstance in DateFormat. Each of these class methods can return a date/time formatter initialized with a default format pattern. You may modify the format pattern using the applyPattern methods as desired. 

Q18. Given: 

private static void copyContents() { 

try ( 

InputStream fis = new FileInputStream("report1.txt"); 

OutputStream fos = new FileOutputStream("consolidate.txt"); 

) { 

byte[] buf = new byte[8192]; 

int i; 

while ((i = fis.read(buf)) != -1) { 

fos.write(buf, 0, i); 

fis.close(); 

fis = new FileInputStream("report2.txt"); 

while ((i = fis.read(buf)) != -1) { 

fos.write(buf, 0, i); 

What is the result? 

A. Compilation fails due to an error at line 28 

B. Compilation fails due to error at line 15 and 16 

C. The contents of report1.txt are copied to consolidate.txt. The contents of report2.txt are appended to consolidate.txt, after a new line 

D. The contents of report1.txt are copied to consolidate.txt. The contents of report2.txt are appended to consolidate.txt, without a break in the flow. 

Answer: A 

Explanation: The auto-closable resource fis may not be assigned. 

Note: The try-with-resources statement is a try statement that declares one or more resources. A resource is an object that must be closed after the program is finished with it. The try-with-resources statement ensures that each resource is closed at the end of the statement. Any object that implements java.lang.AutoCloseable, which includes all objects which implement java.io.Closeable, can be used as a resource. 

Reference: The Java Tutorials,The try-with-resources Statement 

Q19. Given: 

class Fibonacci extends RecursiveTask<Integer> { 

final int n; 

Fibonacci (int n) { this.n = n } 

Integer compute () { 

if (n <= 1) 

return n; 

Fibonacci f1 = new Fibonacci (n – 1); 

f1.fork; 

Fibonacci f2 = new Fibonacci (n – 2); 

return f2.compute() + f1.join; // Line ** 

Assume that line ** is replaced with: 

return f1.join() + f2.compute(); // Line ** 

What is the likely result? 

A. The program produces the correct result, with similar performance to the original. 

B. The program produces the correct result, with performance degraded to the equivalent of being single-threaded. 

C. The program produces an incorrect result. 

D. The program goes into an infinite loop. 

E. An exception is thrown at runtime. 

F. The program produces the correct result, with better performance than the original. 

Answer: B 

Explanation: Changing the code is not useful. In the original code (return f2.compute() + 

f1.join; ) f1 and f2 are run in parallel. The result is joined. 

With the changed code (return f1.join() + f2.compute();) f1 is first executed and finished, 

then is f2 executed. 

Note 1: The join method allows one thread to wait for the completion of another. 

If t is a Thread object whose thread is currently executing, 

t.join(); 

causes the current thread to pause execution until t's thread terminates. 

Note 2: New in the Java SE 7 release, the fork/join framework is an implementation of the 

ExecutorService interface that helps you take advantage of multiple processors. It is 

designed for work that can be broken into smaller pieces recursively. The goal is to use all 

the available processing power to enhance the performance of your application. 

As with any ExecutorService, the fork/join framework distributes tasks to worker threads in 

a thread pool. The fork/join framework is distinct because it uses a work-stealing algorithm. 

Worker threads that run out of things to do can steal tasks from other threads that are still busy. 

Reference: The Java Tutorials, Joins, Fork/Join 

Q20. Given three resource bundles with these values set for menu1: ( The default resource 

bundle is written in US English.) 

English US resource Bundle 

Menu1 = small 

French resource Bundle 

Menu1 = petit 

Chinese Resource Bundle 

Menu = 1 

And given the code fragment: 

Locale.setDefault (new Locale("es", "ES")); // Set default to Spanish and Spain 

loc1 = Locale.getDefault(); 

ResourceBundle messages = ResourceBundle.getBundle ("messageBundle", loc1); 

System.out.println (messages.getString("menu1")); 

What is the result? 

A. No message is printed 

B. petit 

C. : 

D. Small 

E. A runtime error is produced 

Answer: E 

Explanation: Compiles fine, but runtime error when trying to access the Spanish Resource bundle (which does not exist): Exception in thread "main" java.util.MissingResourceException: Can't find bundle for base name messageBundle, locale es_ES 

About 1Z0-805 Information: 1Z0-805 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.