Tips to Pass 1Z0-878 Exam (131 to 140)

Exam Code: 1Z0-878 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part II
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-878 Exam.

2016 Jul 1Z0-878 Study Guide Questions:

Q131. A junior administrator is attempting to configure a server as an NIS client to the abc.com NIS domain and is running into difficulty. Upon boot, the system displays this error message: 

SunOS Release 5.10 Version Generic 64-bit 

Copyright 1983-2005 Sun Microsystems, Inc. All rights reserved. 

Use is subject to license terms. 

Hostname: prefontaine SUNW,eri0 : 100 Mbps full duplex link up 

Jan 25 15:09:16 svc.startd[7]: svc:/network/nis/client:default: Method "/lib/svc /method/yp" failed 

with exit status 96. 

[ network/nis/client:default misconfigured (see 'svcs -x' for details) ] prefontaine console login: 

The administrator provided the following additional information: # svcs -x 

svc:/network/nis/client:default (NIS (YP) client) 

State: maintenance since Tue 25 Jan 2005 03:09:16 PM CST 

Explanation Start method exited with $SMF_EXIT_ERR_CONFIG. 

See: http://sun.com/msg/SMF-8000-KS 

See: ypstart(1M) 

See: /var/svc/log/network-nis-client:default.log 

Impact: This service is not running. 

# tail /var/svc/log/network-nis-client:default.log 

[ Jan 25 10:53:42 Disabled. ] 

 [ Jan 25 10:53:42 Rereading configuration. ] 

[ Jan 25 15:09:15 Executing start method ("/lib/svc/method/yp") ] /lib/svc/method/yp: domainname 

not set 

 [ Jan 25 15:09:16 Method "start" exited with status 96 ] 

Which three commands are required to permanently fix this error? (Choose three.) 

A. ypinit -s abc.com 

B. domainname abc.com 

C. echo abc.com > /etc/ypdomain 

D. echo abc.com > /etc/defaultdomain 

E. svcadm clear svc:/network/nis/client:default 

F. svcadm disable svc:/network/nis/client:default 

Answer: B,D,E 

Q132. Which of the following items are required when configuring the WAN Boot server? (Choose two.) 

A. Configure the WAN Boot server as a DHCP server. 

B. Solaris 10 SPARC or x86 server platform with a web server supporting at least HTTP 1.1. 

C. The wanboot program and the WAN Boot miniroot file system must be copied from install media to a location under the web server's documents directory. 

D. Solaris 10 SPARC server platform with a web server supporting at least HTTP 1.1 and also supporting HTTPS if digital certificates are used. The x86 platform is NOT supported. 

Answer: B,C 

Q133. Which two functions can the administrative user in a local zone perform? (Choose two.) 

A. halt the local zone 

B. install the local zone 

C. reboot the local zone 

D. uninstall the local zone 

E. initial boot the local zone 

F. configure the global zone 

Answer: A,C 

1Z0-878  pdf exam

Latest 1Z0-878 exams:

Q134. Which command is used to return information about registered RPC services on a specified <host>? 

A. svcs -p <host> B. inetadm <host> C. rpcinfo -p <host> 

D. View the /etc/services file on <host> 

Answer: C 

Q135. The production server needs additional swap space due to lack of physical memory. 

The system has only one disk and is partitioned as follows: Part Tag Flag Cylinders Size Blocks 

0 root wm 1041 – 38491 18.00GB (37451/0/0) 37750608 1 swap wu 0 – 1040 512.37MB (1041/0/0) 1049328 2 backup wm 0 – 39532 19.00GB (39533/0/0) 39849264 3 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 4 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 5 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 6 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 7 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 

There is one swap slice configured and active: 

# swap -l swapfile dev swaplo blocks free /dev/dsk/c0t0d0s1 136,1 16 1049312 0 The root file system is a flat file system: # df -k / Filesystem kbytes used avail capacity Mounted on /dev/dsk/c0t0d0s0 18575269 9549546 9025723 53% / 

Which two methods can be used to temporarily add swap space? (Choose two.) 

A. add slice 2 as swap: # swap -a /dev/dsk/c0t0d0s2 

B. create a 512 megabyte swap file on the root disk: # mkfile 512m /swapfile # swap -a /swapfile 

C. remove the existing swap and read it using swap compression: # swap -d /dev/dsk/c0t0d0s3 # swap -a -c /dev/dsk/c0t0d0s3 

D. repartition the disk so that slice 3 contains the unused cylinders 38492 through 39532, and then add slice 3 as swap: # swap -a /dev/dsk/c0t0d0s3 

E. use NFS to mount a file system from the development server, and then create and use a swap file on the remote system: # mkdir /data # mount -F nfs tokyo:/export/data /data # mkfile /data/swapfile # swap -a /data/swapfile 

Answer: B,D 

Q136. You have been assigned a task to create in new profile file for the jumpstart server. Which profile keyword packages that will be installed on the client? 

A. install_type 

B. cluster 

C. system_type 

D. partitioning 

Answer: B 

certleader.com

Accurate 1Z0-878 tutorials:

Q137. Given: 

# svcadm refresh inetd What does this command do? 

A. It re-reads its configuration data. 

B. It aborts all Internet services and leaves them in a quiescent state. 

C. It stops NFS services in preparation for bringing down the network. 

D. It aborts any RPC services that are listed in the /etc/inetd.conf file. 

Answer: A 

Q138. Which of the following answers describe the requirements for performing a Solaris Live Upgrade? (Choose three.) 

A. Only SPARC-based systems can perform a Solaris Live Upgrade. 

B. When you create an inactive boot environment, / (root) can be located on a Veritas Volume Manager volume (VxVM). 

C. There must be enough space to use the lucreate command to create separate file systems for root (/) and / kernel. 

D. None critical file systems must be on the same physical disk as the critical file systems to be shared between boot environments. 

E. When you create an inactive boot environment, / (root) can be on different physical disk or the same disk as the active root (/) file system. 

F. The release of the Solaris Live Upgrade packages you use to perform live upgrade tasks must match the release of the OS you are upgrading to. 

Answer: B,E,F 

Q139. Youve created several ZFS file systems as listed: 

The /data/temporary file system is no longer needed. Which command would you use to remove this ZFS file system? 

A. zfs destroy data/temporary 

B. zpool destroy data/temporary 

C. umount /data/temporary; zfs destroy temporary 

D. umount /data/temporary; newfs /data/temporary 

Answer: A 

Q140. Given the following output from the zonecfg command for the production zone: 

z onepa t h: /export/product ion 

autoboot: true 

pool: 

inherit—pkg—dir: 

dir:/lib inherit—pkg—dir: 

dir:/plat f orm inherit—pkg—dir: 

dir:/sbin inherit—pkg—dir: 

dir:/usr inherit—pkg—dir: 

dir:/opt/sfw net: 

address: 192.168.228.109 

physical: el000g0 

Which three statements are true about the production zone? (Choose three) 

A. The production zone is a Whole Root zone. 

B. The zone automatically boots when the global zone is booted. 

C. The /opt/sfw directory on the production zone is read-only. 

D. The production zone has an IP address of 192.168.228.109 

E. The production zone has full read-write privileges to its /usr file system. 

F. By default, an unprivileged user on the global zone has access to the production zoneti / (root) file system from the global zone. 

Answer: B,C,D 

About 1Z0-878 Information: 1Z0-878 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.