Top 10 preparation 010-111 for IT professionals (71 to 80)

Exam Code: 010-111 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: ACSM certified Personal Trainer
Certification Provider: ACSM
Free Today! Guaranteed Training- Pass 010-111 Exam.

2016 Jun 010-111 Study Guide Questions:

Q71. Which of the following is a potential danger of long-term consumption of a high-protein diet? 

A. Zinc becomes less absorbable 

B. Calcium is drawn from the bones & excreted in the urine 

C. Iron levels drop causing anemia 

D. Sodium is lost in the sweat causing hyponatremia 

Answer: B

Q72. What is the difference between absolute and relative contraindication? 

A. Relative contraindications are acute where absolute contraindications are chronic. 

B. Absolute contraindications consist of risk/benefit analysis whereas relative contraindications do not. 

C. Absolute contraindications prevent the individual from participating in some testing and participation whereas relative contraindications do not allow any participation in exercise testing or prescription. 

D. Absolute contraindications prevent the individual from any/all exercise testing and prescription whereas relative contraindications allow for some testing and participation. 

Answer: D

Q73. A 35 year-old male client has a goal of completing a sprint distance triathlon. The certified Personal Trainer prescribes an exercise regimen of swimming 2 days per week, running 3 days per week, and bicycling 2 days per week. What training principle is being used? 

A. Reversibility 

B. Overload 

C. Progression 

D. Specificity 

Answer: D

010-111  free exam questions

Up to the immediate present 010-111 exam answers:

Q74. What method of training combines a routine of alternating cardiovascular exercises with resistance training exercises? 

A. Circuit training 

B. Interval training 

C. Split routine training 

D. Periodization training 

Answer: A

Q75. A client exercising at a level 15 on the Borg Rating of Perceived Exertion Scale is likely to describe the exercise as ____________ . 

A. Very hard 

B. Hard 

C. Fairly light 

D. Very light 

Answer: B

Q76. Which of the following correctly describes the technique used in PNF (Proprioceptive Neuromuscular Facilitation)? 

A. Passively moving the muscle in dynamic motion to increase flexibility. 

B. A contract-relax sequence to relax the muscle stretch reflex mechanism. 

C. Using muscle contraction of the extensors followed by muscle contraction of the flexors. 

D. The required period of exercise for eliciting adaptation. 

Answer: B

certleader.com

Accurate 010-111 preparation:

Q77. A client at your fitness center complains of a headache and seems disoriented. He appears ashen and has moist, cold skin. You know from his health history that he has Type II diabetes. Which of the following steps do you take after you call for medical assistance? 

A. Administer insulin. 

B. Administer sugar. 

C. Administer water. 

D. Administer nothing… wait until emergency medical services arrive. 

Answer: B

Q78. Downhill walking/jogging/running is characterized by eccentric activation of which of the following muscle groups? 

A. Hamstrings 

B. Gastrocnemius 

C. Brachioradialis 

D. Quadriceps femoris 

Answer: D

Q79. What is the initial American College of Sports Medicine risk stratification of a 57 year old female client who has a blood pressure of 150/70 mm Hg and a total serum cholesterol of 240 mg/dL (6.2 

mmol/L)? 

A. No risk 

B. Low risk 

C. Moderate risk 

D. High risk 

Answer: C

Q80. A sedentary 48 year old male with controlled hypertension has hired you to assist him with beginning a marathon training program. Which level of pre-participation screening must a certified Personal Trainer require? 

A. Medical health history questionnaire only. 

B. PAR-Q form would be adequate information to begin. 

C. No screening is needed as he is considered low risk due to his age. 

D. Medical examination performed by his physician before he begins. 

Answer: D

About 010-111 Information: 010-111 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.