[Up to the immediate present] 1z0-052 exam

Approved of 1z0-054 exam guide materials and pdf for Oracle certification for client, Real Success Guaranteed with Updated 1z0-054 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Database 11g: Performance Tuning exam Today!

2016 Jun 1z0-054 Study Guide Questions:

Q61. Examine the values for the following initialization parameters:

STATISTICS_LEVEL = TYPICAL

TIMED_STATISTICS = true

You are managing an online transaction processing (OLTP) system. Application users notice that some queries have poor response time. You determine that queries from session ID 27, serial number 60, for user OE are heavy-resource consumers. To investigate further, you enabled tracing for the session by executing the following command:

SQL> EXECUTE dbms_system.set_sql_trace_in_session (27, 60, true);

Which statement is true?

A. The tkprof output file for the trace generated would display only the timed statistics for the SQL statements.

B. The tkprof output file for the trace generated would display statistics for all the sessions created by the user OE.

C. The tkprof output file for the trace generated would display bind variable values if bind variables are used in the queries executed in the session.

D. The tkprof output file for the trace generated would not display bind variable values if bind variables are used in the queries executed in the session.

Answer: D

Q62. The Service-Level Agreement for the production database includes a clause that the database down time should not be more than 15 minutes.

Which two details would you examine in the alert log to diagnose whether your database meets this requirement? (Choose two.)

A. log switch frequency

B. data file recovery time

C. instance recovery time

D. deadlock and timeout errors

E. the FAST_START_MTTR_TARGET parameter setting

Answer: CE

Q63. You are managing an online transaction processing (OLTP) system. Many users complain about the slow response time. You investigated and found that in the Top 5 events, direct path read accounts for 73.2% of the total wait time.

Which two are the possible reasons for the high direct path read time? (Choose two.)

A. The I/O subsystem is slow.

B. The SQL statements are using high CPU.

C. The SQL statement has a long parsing time.

D. The SQL statements are performing a large number of physical and logical reads.

Answer: AD

1z0-054  practice exam

Regenerate 1z0-052 latest dumps:

Q64. You are managing an online transaction processing (OLTP) application database. Some users on the system are reporting degradation in the performance of SQL statements. To diagnose the problem, you want to identify the SQL statements that are expensive on system resources.

What would you recommend to accomplish the task? (Choose all that apply.)

A. running SQL Access Advisor

B. running SQL Performance Analyzer

C. querying the V$SQLSTATS and V$SQL_PLAN views to get the information

D. creating an Automatic Workload Repository (AWR) report for the problematic period

Answer: CD

Q65. Examine the output of the following query:

SQL> SELECT c.name,a.addr,a.gets,a.misses,a.sleeps,

2 a.immediate_gets,a.immediate_misses,b.pid

3 FROM v$latch a, v$latchholder b, v$latchname c

4 WHERE a.addr = b.laddr(+) and a.latch# = c.latch#

5 AND c.name LIKE '%latch_name%' ORDER BY a.latch#;

LATCH NAME       ADDR      GETS MISSES SLEEPS IMMEDIATE_GETS IMMEDIATE_MISSES

         ————       ——–       ——–      ——-        ——                ————–                 —————-

shared pool      20016544  8520540     14112       3137                            0                               0

You calculated the Gets-to-Misses ratio, which is .99834, and this ratio is dropping over a period of time.

Which two actions can improve this? (Choose two.)

A. reducing hard parses

B. increasing the size of the shared pool

C. using only dedicated server connections

D. setting the CURSOR_SHARING parameter to EXACT

E. encouraging the use of more literal SQL statements

Answer: AB

Q66. You observed that some of the queries are performing poorly on the SALES_RECORDS table in your database.

On further investigation, you find that at the end of each day the contents of the SALES_RECORDS table are transferred to the SALES table and deleted from the SALES_RECORDS table. The deleted operations cause the table to be sparsely populated.

The SALES_RECORDS table has Automatic Segment Space Management (ASSM) and row movement enabled. The table is accessible in 24×7 mode.

What is the most efficient method to improve the performance?

A. Perform EXPORT, DROP, and IMPORT operations on the SALES_RECORDS table sequentially.

B. Shrink the SALES_RECORDS table by using the ALTER TABLE…SHRINK SPACE command.

C. Move the SALES_RECORDS table to a different location by using the ALTER TABLE…MOVE command.

D. Deallocate the space in the SALES_RECORDS table by using the ALTER TABLE…DEALLOCATE UNUSED command.

Answer: B

certleader.com

High quality 1z0-052 dumps vce:

Q67. You work as a DBA and have the responsibility of managing a large online transaction processing (OLTP) system. You used the following query during the performance tuning activity:

SQL> SELECT (1-((phy.value-phyd.value) / (cur.value + con.value))) * 100 

2 "Cache Hit ratio"

3 FROM v$sysstat cur, v$sysstat con, v$sysstat phy, v$sysstat phyd

4 WHERE cur.name = 'db block gets'

5 AND con.name = 'consistent gets'

6 AND phy.name = 'physical reads'

7 AND phyd.name = 'physical reads direct';

Cache Hit Ratio

—————

98.43

What can you conclude based on this ratio?

A. The database performance is very good because of reduced logical I/Os.

B. The database performance cannot be determined based only on this ratio.

C. Good database performance is guaranteed because very few physical I/Os are performed.

D. The database performance is very good because most of the requested data blocks are found in the buffer cache.

Answer: B

Q68. View the Exhibit and examine the details of the Top 5 Timed Events from an Automatic Workload Repository (AWR) report.What can be the three possible causes for the latch-related wait events? (Choose three.)

Exhibit:

A. Shared pool size is too small.

B. Cursors are not being shared.

C. There are frequent logons/logoffs.

D. A large number of COMMITs are being performed.

E. A large number of data definition language (DDL) and query statements are being executed simultaneously by different sessions.

Answer: ABC

Q69. The OPTIMIZER_CAPTURE_SQL_PLAN_BASELINES parameter is set to TRUE for a 24×7 database instance. The space consumption has significantly increased by the automatically captured plan baselines. You are suggested to run the following block:

BEGIN

    dbms_spm.configure('SPACE_BUDGET_PERCENT', 30);

END;

After a few weeks of work, you observe warnings on exceeding space usage by SQL Management Base (SMB) in alert log file. Which two actions can be solutions for this? (Choose two.)

A. increasing the AWR retention period

B. purging the older SQL management objects

C. increasing the size of the SYSTEM tablespace

D. increasing the size of the SYSAUX tablespace

Answer: BD

Q70. Examine the SQL statement given below:

SQL> EXPLAIN PLAN for

SELECT department_name,count(*)

FROM hr.employees e, hr.departments d

WHERE e.department_id=d.department_id

GROUP BY d.department_name;

To view the execution plan for the statement, you queried plan_table. View the Exhibit and examine the execution plan.

Which two statements are true about the execution plan? (Choose two.)

Exhibit:

A. The execution plan is displayed for the executed SQL statement.

B. The EXPLAIN PLAN command does not actually execute the statement.

C. The row with the id column having a value of 4 is the first step executed in the execution plan.

D. The row with the id column having a value of 0 is the first step executed in the execution plan.

Answer: BC

About 1z0-054 Information: 1z0-054 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.