What Latest 1Z0-805 Is?

Cause all that matters here is passing the Oracle 1Z0-805 exam. Cause all that you need is a high score of 1Z0-805 Upgrade to Java SE 7 Programmer exam. The only one thing you need to do is downloading {brand} 1Z0-805 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Oct 1Z0-805 Study Guide Questions:

Q1. Given the error message when running you application: 

Exception in thread “main” java.util.MissingResourceException: can’t find bundle for base name messageBundle, Locale 

And given that the Message Bundle.properties file has been created, exists on your disk, and is properly formatted. 

What is the cause of the error message? 

A. The file is not in the environment PATH. 

B. The file is not in the CLASSPATH. 

C. The file is not in the JJAVAPATH. 

D. You cannot use a file to store a ResourceBundle. 

Answer: B 

Q2. In the Java SE7 API, which method is most commonly used by factories to instantiate objects? 

A. new () 

B. make () 

C. create () 

D. getObject () 

E. getInstance () 

F. createObject () 

Answer: E 

Explanation: For example: KeyFactory.getInstance, ObjectFactory. getObjectInstance. 

Q3. Given the code fragment: 

private static void copyContents (File source, File target) { 

try {inputStream fis = new FileInputStream(source); 

outputStream fos = new FileOutputStream (target); 

byte [] buf = new byte [8192]; 

int i; 

while ((i = fis.read(buf)) != -1) { 

fos.write (buf, 0, i); 

//insert code fragment here. Line ** 

System.out.println ("Successfully copied"); 

Which code fragments, when inserted independently at line **, enable the code to compile? 

A. } catch (IOException | NoSuchFileException e) { 

System.out.println(e); 

B. } catch (IOException | IndexOutOfBoundException e) { 

System.out.println(e); 

C. } catch (Exception | IOException | FileNotFoundException e ) { 

System.out.println(e); 

D. } catch (NoSuchFileException e ) { 

System.out.println(e); } 

E. } catch (InvalidPathException | IOException e) { 

System.out.println(e); 

Answer: B,D,E 

Explanation: B: Two mutually exclusive exceptions. Will work fine. 

D: A single exception. Will work fine. 

E: Two mutually exclusive exceptions. Will work fine. 

Note: In Java SE 7 and later, a single catch block can handle more than one type of exception. This feature can reduce code duplication and lessen the temptation to catch an overly broad exception. In the catch clause, specify the types of exceptions that block can handle, and separate each exception type with a vertical bar (|). 

Note 2: NoSuchFileException: Checked exception thrown when an attempt is made to access a file that does not exist. InvalidPathException: Unchecked exception thrown when path string cannot be converted into a Path because the path string contains invalid characters, or the path string is invalid for other file system specific reasons. FileNotFoundException: Signals that an attempt to open the file denoted by a specified pathname has failed. This exception will be thrown by the FileInputStream, FileOutputStream, and RandomAccessFile constructors when a file with the specified pathname does not exist. It will also be thrown by these constructors if the file does exist but for some reason is inaccessible, for example when an attempt is made to open a read-only file for writing. 

1Z0-805  exam engine

Down to date 1Z0-805 testing engine:

Q4. Given the code fragment: 

SimpleDateFormat sdf; 

Which code fragment displays the three-character month abbreviation? 

A. sdf = new SimpleDateFormat ("mm", Locale.UK); System.out.println ("Result: " + sdf.format(new Date())); 

B. sdf = new SimpleDateFormat (“MM”, Locale.UK); System.out.println ("Result: " + sdf.format(new Date())); 

C. sdf = new SimpleDateFormat (“MMM”, Locale.UK); System.out.println ("Result: " + sdf.format(new Date())); 

D. sdf = new SimpleDateFormat (“MMMM”, Locale.UK); System.out.println ("Result: " + sdf.format(new Date())); 

Answer: C 

Explanation: C: Output example: Apr 

Note: SimpleDateFormat is a concrete class for formatting and parsing dates in a locale-sensitive manner. It allows for formatting (date -> text), parsing (text -> date), and normalization. SimpleDateFormat allows you to start by choosing any user-defined patterns for date-time formatting. However, you are encouraged to create a date-time formatter with either getTimeInstance, getDateInstance, orgetDateTimeInstance in DateFormat. Each of these class methods can return a date/time formatter initialized with a default format pattern. You may modify the format pattern using the applyPattern methods as desired. 

Q5. Given: 

public class MyGrades { 

private final List<Integer> myGrades = new ArrayList<Integer>(); 

private final ReadWriteLock rwlock = new ReentrantReadWriteLock(); 

public void addGrade(Integer grade) { 

// acquire _______ lock 

myGrades.add(grade); 

// release __________ lock 

public void averageGrades() { 

// acquire _______ lock Line ** 

double sum = 0; 

int i = 0; 

for (i = 0; i < myGrades.size(); i++) { 

sum += myGrades.get(i); 

// release __________ lock Line *** 

System.out.println("The average is: " + sum/(i+1)); 

Which pair’s statements should you insert at lines ** and lines *** (respectively) to acquire and release the most appropriate lock? 

A. rwlock.readLock().acquire(); rwlock.readLock().release(); 

B. rwlock.readLock().lock(); rwlock.readLock().unlock(); 

C. rwlock.getLock().acquire(); rwlock.getLock().release(); 

D. rwlock.getLock().lock(); rwlock.getLock().Unlock(); 

E. relock.WriteLock().acquire(); rwlock.writeLock().release(); 

F. rwlock.writeLock().lock(); rwlock.WriteLock().unlock(); 

Answer: B 

Explanation: We need a read lock, not a write lock, we are just reading data, not 

writing/updating data. 

To aquire and release the lock the method lock() and unlock are used. 

Reference: Class ReentrantReadWriteLock 

Q6. Given the code fragment: 

public class App { 

public static void main (String [] args) { 

path path = paths.get(“C\\\\educations\\\\institute\\\\student\\\\report.txt”); 

system.out.printIn(“getName(0): %s”, path.getName(0)); 

system.out.prinIn(“subpath(0, 2): %s” path.subpath(0, 2)); 

What is the result? 

A. getName (0): C:\\ 

subpath(0, 2): C:\\education\\report.txt 

B. getName (0): C:\\ 

subpath(0, 2): education\\institute 

C. getName(0): education 

subpath(0, 2: education\\institute\\student 

D. getName(0): education 

subpath(0, 2): education\\institute 

E. getName(0): report.txt 

subpath (0, 2): institute\\student 

Answer: D 

Explanation: The getName(int index) method returns a name element of this path as a Path object. 

The subpath(int beginIndex, int endIndex) method returns a relative Path that is a subsequence of the name elements of this path. 

Reference: java.nio.file.Path 

1Z0-805  exam engine

Realistic 1Z0-805 questions pool:

Q7. Which is true regarding the java.nio.file.Path Interface? 

A. The interface extends WatchService interface 

B. Implementations of this interface are immutable. 

C. Implementations of this interface are not safe for use by multiple concurrent threads. 

D. Paths associated with the default provider are not interoperable with the java.io.File class. 

Answer: A 

Explanation: The java.nio.file.Path interface extends Watchable interface so that a directory located by a path can be registered with a WatchService and entries in the directory watched. 

Note: An object that may be used to locate a file in a file system. It will typically represent a system dependent file path. A Path represents a path that is hierarchical and composed of a sequence of directory and file name elements separated by a special separator or delimiter. A root component, that identifies a file system hierarchy, may also be present. The name element that is farthest from the root of the directory hierarchy is the name of a file or directory. The other name elements are directory names. A Path can represent a root, a root and a sequence of names, or simply one or more name elements. A Path is considered to be an empty path if it consists solely of one name element that is empty. Accessing a file using an empty path is equivalent to accessing the default directory of the file system. Path defines the getFileName, getParent, getRoot, and subpath methods to access the path components or a subsequence of its name elements. 

Reference: java.nio.file.Path Interface 

Q8. The current working directory is named finance. 

Which two code fragments allow you to write the salary.dat file if it does not exist under "finance\\payroll"? 

A. public static void setFileContent (String[] s) throws IOException { 

path p=paths.get("payroll\\\\salary.dat"); 

File file=p.toAbsolutePath().toFile(); 

try (BufferWriter br = new BufferWriter (new FileWriter(File))) { 

br.write (“experience new features of java”); 

B. public static void setFileContent (String[] s) throws IOException { 

path p=paths.get ("payroll\\\\salary.dat"); 

File file=p.toAbsolutePath(LinkOption.NOFOLLOW_LINKS).toFile(); 

try (BufferWriter br = new BufferWriter (new FileWriter(File))) { 

br.write (“experience new features of java”); 

C. public static void setFileContent (String[] s) throws IOException { 

File file= new file ("payroll\\\\salary.dat").getCanonicalFile(); 

try (BufferWriter br = new BufferWriter (new FileWriter(File))) { 

br.write (“experience new features of java”); 

D. public static void setFileContent (String[] s) throws IOException { 

File file= new File ("payroll\\\\salary.dat").getCanonicalFile(); 

try (BufferWriter br = new BufferWriter (new FileWriter(File))) { 

br.write (“experience new features of java”); 

E. public static void setFileContent (String[] s) throws IOException { 

File file=new File ("payroll\\\\salary.dat").getAbsolutePath(); 

try (BufferWriter br = new BufferWriter (new FileWriter(File))) { 

br.write (“experience new features of java”); 

} } 

Answer: B,D 

Explanation: The problem in this scenario is how to construct a system-dependent filename from the string "payroll\\\\salary.dat". 

Regarding File-paths: 

1- A file can have many relative paths.2- Canonical paths are absolute paths.3- An absolute path is not necessarily a canonical path! This holds trueespecially under Unix, which support symbolic links. Under Windows, anabsolute path is usually a canonical path. 

B: The absolute path can include symbolic links. Here we ignore them with NOFOLLOW_LINKS option. 

D: The File.getCanonicalFile Method creates a new instance of a File object representing the file located at the absolute path of the current File object. All '.' and '..' references will be resolved. 

Q9. What is the minimum SQL standard that a JDBC API implementation must support? 

A. SQL-92 

B. SQL 99 

C. SQL-2003 

D. JDBC 4.0 

Answer: A 

Explanation: JDBC sets minimum SQL conformance to the SQL92 entry level SQL standard. This gives guaranteed wide portability for applications designed to run on many platforms. 

Q10. Given the code fragment: 

public class Test { 

public static void main (String [] args) { 

Path path1 = Paths.get("D:\\\\sys\\\\asm\\\\.\\\\data\\\\..\\\\..\\\\mfg\\\\production.log"); 

System.out.println(path1.normalize()); 

System.out.println(path1.getNameCount()); 

What is the result? 

A. D:\\sys\\mfg\\production.log 8 

B. D:\\\\sys\\\\asm\\\\.\\\\data\\\\. . \\\\mfg\\\\production.log 6 

C. D: \\\\sys\\\\asm\\\\.\\\\data\\\\. . \\\\mfg\\\\production.log 8 

D. D: \\sys\\mfg\\production.log 4 

E. D: \\\\ sys\\\\asm\\\\data\\\\mfg\\\\production.log 6 

Answer: A 

Explanation: The normalize method removes any redundant elements, which includes any 

"." or "directory/.." occurrences. 

The getNameCount method returns the number of elements in the path. Here there are 8 

elements (in the redundant path). 

Reference: The Java Tutorials,Path Operations 

About 1Z0-805 Information: 1Z0-805 Dumps

Certleader Dumps
Certleader is a company specialized on providing high quality IT exam materials and fully committed to assist our respected clients crack any IT certification tests on their 1st efforts.