70-410 (241 to 255)

Exam Code: 70-410 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Installing and Configuring Windows Server 2012
Certification Provider: Microsoft
Free Today! Guaranteed Training- Pass 70-410 Exam.

2016 Apr 70-410 Study Guide Questions:

Q241. HOTSPOT – (Topic 2) 

Your network contains an Active Directory domain named corp.contoso.com. The domain contains a domain controller named DC1. 

When you run ping dc1.corp.contoso.com, you receive the result as shown in the exhibit. (Click the Exhibit button.) 

You need to ensure that DC1 can respond to the Ping command. 

Which rule should you modify? 

To answer, select the appropriate rule in the answer area. 

Answer: 

Q242. – (Topic 3) 

You have a server that runs Windows Server 2012 R2. The server contains the disks configured as shown in the following table. 

You need to create a volume that can store up to 3 TB of user files. The solution must ensure that the user files are available if one of the disks in the volume fails. 

What should you create? 

A. a mirrored volume on Disk 1 and Disk 4 

B. a mirrored volume on Disk 2 and Disk 3 

C. a RAID-5 volume on Disk 1, Disk 2, and Disk 3 

D. a spanned volume on Disk 0 and Disk 4 

Answer: B 

Q243. – (Topic 1) 

Your network contains an Active Directory forest named contoso.com. The forest contains two domains named contoso.com and child.contoso.com. The forest contains two domain controllers. The domain controllers are configured as shown in the following table. 

You need to ensure that DC2 can provide authoritative responses for queries to the contoso.com namespace. 

What should you do? 

A. On DC1, create a delegation. 

B. On DC1, change the replication scope of the contoso.com zone. 

C. On DC2, create a forwarder. 

D. On DC2, modify the Zone Transfers settings. 

Answer: B 

Explanation: 

For DC1 to be able to provide authoritative responses to DNS queries the replication scope should be changed accordingly so that it has the zone data for the contoso.com domain. 

Q244. – (Topic 3) 

You work as an administrator at Contoso.com. The Contoso.com network consists of a single domain named Contoso.com. All servers in the Contoso.com domain, including domain controllers, have Windows Server 2012 R2 installed. 

Contoso.com has a domain controller, named ENSUREPASS-DC01. 

You have been instructed to make sure that the Group Policy Administrative Templates are available centrally. 

Which of the following actions should you take? 

A. You should consider copying the policies folder to the PolicyDefinitions folder in the Contoso.com domain’s SYSVOL folder. 

B. You should consider copying the PolicyDefinitions folder to the policies folder in the Contoso.com domain’s SYSVOL folder. 

C. You should consider copying the PolicyDefinitions folder to the policies folder in the Contoso.com domain’s systemroot folder. 

D. You should consider copying the PolicyDefinitions folder to the policies folder in the Contoso.com domain’s logonserver folder. 

Answer: B 

Explanation: 

PolicyDefinitions folder within the SYSVOL folder hierarchy. By placing the ADMX files in this directory, they are replicated to every DC in the domain; by extension, the ADMX-aware Group Policy Management Console in Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 and R2 can check this folder as an additional source of ADMX files, and will report them accordingly when setting your policies. By default, the folder is not created. Whether you are a single DC or several thousand, I would strongly recommend you create a Central Store and start using it for all your ADMX file storage. It really does work well. The Central Store To take advantage of the benefits of .admx files, you must create a Central Store in the SYSVOL folder on a domain controller. The Central Store is a file location that is checked by the Group Policy tools. The Group Policy tools use any .admx files that are in the Central Store. The files that are in the Central Store are later replicated to all domain controllers in the domain. To create a Central Store for .admx and .adml files, create a folder that is named PolicyDefinitions in the following location: \\\\FQDN\\SYSVOL\\FQDN\\policies. Note: FQDN is a fully qualified domain name. 

Q245. – (Topic 1) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. All client computer accounts are in an organizational unit (OU) named AllComputers. Client computers run either Windows 7 or Windows 8. 

You create a Group Policy object (GPO) named GP1. 

You link GP1 to the AllComputers OU. 

You need to ensure that GP1 applies only to computers that have more than 8 GB of 

memory. 

What should you configure? 

A. The Security settings of GP1 

B. The Block Inheritance option for AllComputers 

C. The Security settings of AllComputers 

D. The WMI filter for GP1 

Answer: D 

Explanation: 

Windows Management Instrumentation (WMI) filters allow you to dynamically determine the scope of Group Policy objects (GPOs) based on attributes of the target computer. When a GPO that is linked to a WMI filter is applied on the target computer, the filter is evaluated on the target computer. If the WMI filter evaluates to false, the GPO is not applied (except if the client computer is running Windows Server, in which case the filter is ignored and the GPO is always applied). If the WMI filter evaluates to true, the GPO is applied. WMI filters, like GPOs, are stored on a per-domain basis. A WMI filter and the GPO it is linked to must be in the same domain. 

References: Training Guide: Installing and Configuring Windows Server 2012 R2: Chapter 10: Implementing Group Policy, p.470, 482 http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj134176 WMI filtering using GPMC 

70-410 exams

Abreast of the times windows certification 70-410:

Q246. – (Topic 3) 

Your network contains an active directory domain named contoso.com. The domain consists 20 

member Servers and 5 domain controllers. All servers run Windows Server 2012 R2. The domain contains 500 client computers. 

You plan to deploy a domain controller for contoso.com in Microsoft Azure. 

You need to prepare the conversation for planned deployment. The solution should ensure that the domain controller hosted in Azure always have the same IP address. 

Witch two actions should you perform? Each correct answer is a part of the solution. 

A. From an Azure virtual machine run the Set-AzureStaticVNetIP cmdlet 

B. Deploy a Side by side virtual private network (VPN) 

C. From Azure virtual machine run the Set –NetIPAuthentication cmdlet 

D. From an domain controller run the Set-NetIPAdresses cmdlet 

E. From an domain controller run adprep.exe 

Answer: A 

Explanation: 

Set the static VNet IP address information to a VM object. 

Q247. – (Topic 3) 

Which of the following are the two built-in user accounts created automatically on a computer running Windows Server 2012 R2? 

A. Network 

B. Interactive 

C. Administrator 

D. Guest 

Answer: C,D 

Explanation: 

A. Incorrect: There is no Network account in Windows Server 2012 R2. 

B. Incorrect: There is no Interactive account in Windows Server 2012 R2. 

C. Correct: By default, the two built-in user accounts created on a computer running Windows Server 2012 are the Administrator account and the Guest account. 

D. Correct: By default, the two built-in user accounts created on a computer running Windows Server 2012 are the Administrator account and the Guest account. 

Q248. – (Topic 2) 

You have a new server named Server1 that runs Windows Server 2012 R2. 

Server1 has two dual-core processors and 32 GB of RAM. 

You install the Hyper-V server role on Server1. 

You create two virtual machines on Server1 that each have 8 GB of memory. 

You need to minimize the amount of time it takes for both virtual machines to access 

memory. 

What should you configure on each virtual machine? 

A. Resource control 

B. Memory weight 

C. Dynamic Memory 

D. NUMA topology 

Answer: D 

Explanation: 

Windows Server 2012 introduced support for projecting a virtual NUMA topology into Hyper-V virtual machines. This capability can help improve the performance of workloads running on virtual machines that are configured with large amounts of memory. 

Q249. – (Topic 3) 

You work as an administrator at Contoso.com. The Contoso.com network consists of a single domain named Contoso.com. All servers in the Contoso.com domain, including domain controllers, have Windows Server 2012 installed. 

You have been instructed to modify the name of the local Administrator account on all Contoso.com workstations. You want to achieve this using as little administrative effort as possible. 

Which of the following actions should you take? 

A. You should consider configuring the Security Options settings via the Group Policy Management Console (GPMC). 

B. You should consider navigating to Local Users and Groups via Computer 

C. You should consider configuring the replication settings. 

D. You should consider navigating to Local Users and Groups via Computer Management on each workstation. 

Answer: A 

Explanation: 

Rename administrator account policy setting determines whether a different account name is associated with the security identifier (SID) for the Administrator account. Because the Administrator account exists on all Windows server versions, renaming the account makes it slightly more difficult for attackers to guess this user name and password combination. By default, the built-in Administrator account cannot be locked out no matter how many times a malicious user might use a bad password. This makes the Administrator account a popular target for brute-force password-guessing attacks. The value of this countermeasure is lessened because this account has a well-known SID and there are non-Microsoft tools that allow you to initiate a brute-force attack over the network by specifying the SID rather than the account name. This means that even if you have renamed the Administrator account, a malicious user could start a brute-force attack by using the SID. Rename the Administrator account by specifying a value for the Accounts: Rename administrator account policy setting. Location: GPO_name\\Computer Configuration\\Windows Settings\\Security Settings\\Local Policies\\Security Options 

Q250. – (Topic 1) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains a member server named Server1 and a domain controller named DC2.All servers run Windows Server 2012 R2.All domain controllers are configured as DNS servers. 

On Server1, you open Server Manager and you add DC2 as another server to manage. 

From Server Manager on Server1, you right-click DC2 as shown in the exhibit. (Click the Exhibit button.) 

You need to ensure that when you right-click DC2, you see the option to run DNS Manager. 

What should you do? 

A. On Server1, install the Role Administration Tools. 

B. In the domain, add Server1 to the DNS Admins group. 

C. On DC2 and Server1, run winrmquickconfig. 

D. On DC2, install the Feature Administration Tools. 

Answer: A 

Explanation: 

The Domain Name System (DNS) role is a role that provides a standard method for associating names with numeric Internet addresses. This lets users refer to network computers by using easy-to-remember names instead of a long series of numbers. Windows DNS services can be integrated with DHCP services, eliminating the need to add DNS records as computers are added to the network. 

70-410 dumps

Vivid powershell cheat sheet 70-410:

Q251. HOTSPOT – (Topic 1) 

Your network contains an Active Directory domain named adatum.com. 

You create an account for a temporary employee named User1. 

You need to ensure that User1 can log on to the domain only between 08:00 and 18:00 

from a client computer named Computer1. 

From which tab should you perform the configuration? 

To answer, select the appropriate tab in the answer area. 

Answer: 

Q252. – (Topic 3) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains a domain controller named DC5. DC5 has a Server Core Installation of Windows Server 2012 R2. 

You need to uninstall Active Directory from DC5 manually. 

Which tool should you use? 

A. The dsamain.exe command 

B. The ntdsutil.exe command 

C. The Remove-ADComputercmdlet 

D. The Remove-WindowsFeaturecmdlet 

Answer: C 

Explanation: 

The Remove-ADComputercmdlet removes an Active Directory computer. 

Example: Remove-ADComputer -Identity "FABRIKAM-SRV4" 

Remove one particular computer. 

References: 

http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee662310.aspx 

http://support.microsoft.com/kb/216498 

http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee617250.aspx 

Q253. – (Topic 3) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. An organizational unit (OU) named OU1 contains user accounts and computer accounts. A Group Policy object (GPO) named GP1 is linked to the domain. GP1 contains Computer Configuration settings and User Configuration settings. 

You need to prevent the User Configuration settings in GP1 from being applied to users. The solution must ensure that the Computer Configuration settings in GP1 are applied to all client computers. 

What should you configure? 

A. the Group Policy loopback processing mode 

B. the Block Inheritance feature 

C. the Enforced setting 

D. the GPO Status 

Answer: D 

Explanation: 

Q254. DRAG DROP – (Topic 1) 

You are configuring a multi-subnet IPv6 network for a regional office. 

The corporate network administrator allocates the 2001:0db8:1234:0800: :/54 address space for your use. 

You need to identify network IDs of the first and last subnets that you will be able to create at the office. 

Which network IDs should you identify? 

To answer, drag the appropriate network IDs to the correct subnets. Each network ID may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content. 

Answer: 

Q255. – (Topic 1) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The network contains a server named Server1 that runs Windows Server 2012 R2 and a server named Server2 that runs Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (SP1).Server1 and Server2 are member servers. 

You need to ensure that you can manage Server2 from Server1 by using Server Manager. 

Which two tasks should you perform? (Each correct answer presents part of the solution. Choose two.) 

A. Install Remote Server Administration Tools on Server1. 

B. Install Windows Management Framework 3.0 on Server2. 

C. Install the Windows PowerShell 2.0 engine on Server1. 

D. Install Microsoft .NET Framework 4 on Server2. 

E. Install Remote Server Administration Tools on Server2. 

Answer: B,D 

Explanation: 

To be able to fully manage remote servers that run Windows Server 2008 or the R2 Service Pack 1 operating system, you should install the .NET Framework 4 on Server2 first followed by the Windows Management Framework 3.0. 

About 70-410 Information: 70-410 Dumps